2.2 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSMTA avastas Lääne- ja Raplamaa ehitustel 13 "mustalt" töötajat

MTA avastas Lääne- ja Raplamaa ehitustel 13 “mustalt” töötajat

Toimetas: Helerin Väronen

Ühe osana ümbrikupalga maksmise vastasest tegevusest kontrollisid Maksu- ja Tolliameti (MTA) audiitorid 20. ja 26. mail  Läänemaa ja Raplamaa üheksat ehitusplatsi. Neljalt objektilt leiti kokku 13 töötamise registrisse kandmata ehk „mustalt“ töötavat inimest, nende hulgas oli neli Eestis seadusliku aluseta töötavat Ukraina kodanikku.

Raplamaa probleemsed ehitusplatsid asusid Märjamaal ning kaks registreerimata töötajat leiti riigihanke ehitusel.

Keskmiselt 25% Eesti ettevõtjatest maksab töötajatele osaliselt ümbrikupalka. Raplamaal on ümbrikupalga riskiga 24, 6% ettevõtetetst.

MTA paneb inimestele südamele, et ümbrikupalka vastu võttes loobutakse olulistest hüvedest, mille vajadus kerkib eriti esile kriisiajal. Ümbrikupalga saajad jäävad näiteks ilma haigushüvitisest, töötukindlustusest ja võimalusest saada õiglast vanemahüvitist. Samuti annab korrektselt vormistatud töökoht ja ametlik palk seadusandliku kaitse tööandja vastu, kui peaks tekkima tööalane vaidlus. Lisaks tuleb arvestada, et MTA-l on võimalik maksmata jäänud tulumaks nõuda välja ka töötajalt.

Eriolukorra järgselt on ausa konkurentsi tagamine taas MTA-l tugevas fookuses ja kontrolle ehitusobjektidel viiakse läbi üle kogu Eesti.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused