Purku Lindefarmi kinnistule ebaseaduslikult prügi ladustanud ORS RECYCLING OÜ tegevust saadab endiselt kahtluste tume vari.

Tänavu veebruaris hakkas kohalike tähelepanu tõmbama Purkus Lindefarmi kinnistule kerkinud prügihunnik. Sellest ajast on lahti rullunud keerukas sündmuste jada. Sekkusid vallavalitsus ja keskkonnainspektsioon, kellest viimane algatas menetluse ning määras trahvid. Prügistanud ettevõte ORS RECYCLING asus taotlema keskkonnaametilt puuduolevat luba jäätmete käitlemiseks. Samal ajal selgus, et kinnistu omandamiseks algatatud notariaalne tehing on jäänud lõpetamata ning kinnistut müüa soovinud endise omaniku esindaja tegi ORS RECYCLING OÜ esindaja suhtes avalduse ka politseile.
Keskkonnainspektsiooni avalike suhete nõunik Leili Tuul vahendab, et Purku prügi osas ei ole suuri muutusi tänaseni toimunud. Siiani ei ole midagi ära koristatud ja trahvid on tasumata. Keskkonnainspektsioonil on Tuule sõnul jätkuvalt töös nii haldusmenetlus kui ka väärteomenetlused. Ettevõttele määratud sunniraha seoses prügi toomise lõpetamise ja pürgi koristamisega summades 2000 ja 20 000 eurot on tasumata.
Tuul vahendab, et ettevõte on võtnud keskkonnainspektsiooniga ühendust ja palunud tasumise tähtaja pikendamist seoses keskkonnaametilt jäätmeloa taotlemisega, mida keskkonnainspektsioon ka soostus tegema kuni 3. augustini. Ühtlasi on pikendatud ka järgmise sunniraha, 25 000 eurot, määramise tähtaega.
Keskkonnaameti jäätmespetsialisti Kristo Keevendi sõnul küsis ettevõte keskkonnaloa taotluse osas tähtaja pikendamist 5. juunini ning seda ka sai, kuid kuna tähtaeg on praeguseks möödas ja taotluse tarvis vajalikke dokumente ettevõte esitanud ei ole, jättis keskkonnaamet taotluse läbi vaatamata. „See tähendab, et ettevõte ei saa Lindefarmi kinnistul jäätmete käitlemise õigust,“ selgitab Keevend.
Ettevõtte esindajad astusid samme, et Lindefarmi kinnistut osta, kuid jätsid notaritasud maksmata ning on kinnistu omaniku eestkõneleja sõnul käitunud pahatahtlikult, mistõttu tehti ka avaldus politseile. Rapla politseijaoskonna juhtivuurija Jaan Aas kinnitab, et politsei on saanud Purkus prügistanud ettevõttega seonduvalt avalduse, kuid kuriteotunnuseid selles asjas uurija hinnangul ei leidunud, mistõttu jäeti kriminaalmenetlus alustamata.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare