22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSPunase Risti Raplamaa selts tähistas viieteistkümnendat aastapäeva

Punase Risti Raplamaa selts tähistas viieteistkümnendat aastapäeva

Eesti Punase Risti (EPR) Raplamaa selts asutati aastal 2005. Möödunud reedel, 12. juunil tähistati seltsi viieteistkümnendat aastapäeva Palamulla küünis. Pidulikule üritusele oli kogunenud ligikaudu kolmkümmend inimest, nende seas nii EPR-i vabatahtlikke, Raplamaa seltsi aktiivseid liikmeid kui ka EPR-i peavalitsuse ning keskbüroo esindajaid.

EPR-i seltsid on Eestis vahest kõige rohkem tuntud oma esmaabikoolituste poolest. Tegelikult on tegevus märksa laiem ning hõlmab näiteks õppustel osalemist ning suurtel avalikel üritustel väljas olemist. Rapla linnapildis on EPR-i Raplamaa seltsi vabatahtlikke kindlasti märgatud Rapla melumessil ning laste mitmevõistlusel, samuti 23. juunil toimuval maakaitsepäeval.
Reede õhtul meenutati Raplamaa seltsi 15 aasta pikkust ajalugu ja heideti pilk tulevikku. Nii EPR-i president Harri Viik kui ka peasekretär Arvi Perv mainisid oma sõnavõttudes, et tulevikus soovitakse olla veelgi nähtavamad. Seda kinnitas ka Raplamaa seltsi juhatuse esimees Pilvi Pregel. „Meie ideaal on see, et inimesed teavad, mis on Eesti Punane Rist, ning me suudame pakkuda turvalisust. Oleme pääste ja politsei kõrval tõsiseltvõetav heaolu tagaja,“ sõnas Pregel.
Raplamaa selts otsib ka uusi vabatahtlikke, kes tahaksid organisatsiooni tegevuses kaasa lüüa. „Toetajaliige toetab seltsi ühe euroga aastas, aga see ei ole peamine. Meil on võimalik pakkuda esmaabikoolitusi, et vabatahtlik teaks, kuidas mingis olukorras käituda ning mis peamine – ta teaks, mida see liikumine tähendab,“ rääkis Pregel. Vabatahtlikud osalevad ise koolitustel ning samas jagavad omandatud teadmisi edasi. Seltsi vabatahtlikud ei ole meditsiinitöötajad. Pregel ütles, et tegemist on tavaliste inimestega, kes on õppinud rohkem esmaabi andma. Esmaabi on küll üks osa kooli õppekavast, kuid seltsi vabatahtlikud käivad seda õpetamas põhjalikumalt.
EPR-i Raplamaa seltsil on palgalisel töökohal üks inimene, sekretär Sandra Mägi. Tööl on ta siiski poole kohaga. Kokku on Raplamaa seltsil 103 toetajaliiget. Aktiivne seltskond neist on kümmekond inimest, kes on pidevalt seltsi tegevuse ja plaanidega kursis. Näiteks tuleb sel suvel Raplas üks lastelaager, kus seltsi vabatahtlikud korraldavad meditsiiniteemalise töötoa.
Raplamaa seltsi vabatahtlikud olid väljas ka koroonakriisi ajal. Pilvi Pregel ja Nana Pregel käisid juba kriisi esimestel päevadel Tallinna sadamas reisijate kehatemperatuuri mõõtmas, kasutades termokaamerat. „Samuti jagasime inimestele teavet ja voldikuid. Inimesed suhtusid sellesse sõbralikult,“ rääkis Pilvi Pregel. Veel on aastate jooksul väljas käidud näiteks laulu- ja tantsupidudel. Samuti on kujunenud traditsiooniks, et Raplamaa seltsi vabatahtlikud on väljas Lätis toimuval muusikaüritusel Positivus. Seal käiakse koos teiste Eesti vabatahtlikega.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare