4.4 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
UudisedRaplamaalt asus ajateenistusse poolsada kutsealust

Raplamaalt asus ajateenistusse poolsada kutsealust

Käesoleval nädalal alustasid ajateenistust uued kutsealused ning nende seas olid ka Raplamaa noored. Ligilähedaselt saab öelda, et Raplamaalt alustas ajateenistust 50 kutsealust. Täpne number selgub käesoleva nädala lõpus.

Kaitseressursside ameti esindaja Anne Osvet selgitas, et lõpliku arvu saab öelda kutsumise lõppkokkuvõtte järgi käesoleva nädala teises pooles. Tähelepanuväärne on, et poolesaja Raplamaa kutsealuse seas on ka kaks tütarlast. Teenima hakkavad Raplamaa kutsealused valdavalt 1. jalaväebrigaadis ja toetuse väejuhatuses.
Seoses koroonaviiruse levikuga on tänavune ajateenistusse kutsumine mõnevõrra erinev. Enne bussi astumist mõõdeti kutsealuste kehatemperatuuri ning neil tuli täita paari küsimusega leht, kus nad pidid andma aru, kas nad on hiljuti kokku puutunud viirusohtlike inimestega või hiljuti mõnest välisriigist tulnud. Ka lähedastel ja sõpradel paluti ärasaatmiskohas viibida võimalikult lühikest aega. Kõik see oli ohutuse huvides. Kui kõik oli korras, võis alata sõit oma väeosa suunas.
Juulis ajateenistust alustanud noorte jaoks kestab teenistus üksteist kuud. Väljaõppe käigus saavad neist jaoülemad ja autojuhid. Kogu Eestis alustas ajateenistust peaaegu 2000 kutsealust. Omal algatusel lähevad ajateenistusse juba enam kui pooled kutsealustest. Kaitseressursside ameti peadirektor Marlen Piskunov kommenteeris: “See on eriline aasta. Viiruse tõttu kehtestatud eriolukord sundis ametit peaaegu kahe kuu vältel arstlikke komisjone ära jätma. Teadsime, et hulk vabatahtlikke soovis ajateenistust alustada nimelt juulis, ent neil oli läbimata arstlik komisjon. Seepärast alustasime mai algupoolel komisjonide tööd veel enne eriolukorra lõpetamist ja saime tubli täienduse noormeeste ja neidude näol, kes suunduvad nüüd kaitseväkke.”
Aasta-aastalt suureneb vabatahtlike neidude osatähtsus. Eelmisel aastal asus aega teenima kokku 38 neidu. Nüüd on ainuüksi juulis nimekirjas üle 40 neiu, kes on valmis võtma kaitseväekohustuse ja läbima ajateenistuse. Lõviosa kutsealustest alustab väljaõpet 1. jalaväebrigaadi üksustes. Veidi vähem noori siirdub 2. jalaväebrigaadi ja muudesse üksustesse. Järgmine kord kutsub amet noori ajateenistusse 12. ja 13. oktoobril.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused