6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedKolm suurt projekti said rohelise tule riiklikule rahastusele

Kolm suurt projekti said rohelise tule riiklikule rahastusele

Raplamaa Omavalitsuste Liit (ROL) taotleb Mata-toetusmeetmest rahastust kolmele põhiprojektile. Nüüd sai selgeks, et Riigi Tugiteenuste Keskus (RTK) andis rahastusele rohelise tule.

Kõnealused projektid on Rapla terviselinnaku parklate ja ligipääsude väljaehitamine, Kehtna staadioni väljaehitamine kergejõustikuareeniks ning raskemasinate innovatsiooni- ja kompetentsikeskuse rajamine Kehtnasse. Kolme projekti elluviimiseks saadakse toetust kokku 380 385 eurot.

Lühend Mata tähendab lahtikirjutatult „Maakondade arengustrateegiate elluviimise toetusmeede“. Kõik Eesti maakonnad said sinna esitada taotlusi, et viia ellu projektid, mis on juba sisse kirjutatud nende arengukavadesse. Nelja valla (Märjamaa, Kehtna, Kohila, Rapla) juhid valisid kolm Raplamaa projekti välja tänavu aprillis.

Kõige suurem toetus saadi Rapla terviselinnaku parklate ja ligipääsude väljaehitamiseks. Seda toetatakse Mata-meetmest 170 385 euroga ning projekti kogumaksumus on 230 000 eurot. Selle summa eest plaanitakse rajada parkimiskohad Alu teele ja Sauna tänavale, mis teenindaksid Rapla haiglat. Samuti mahub projekti jalakäijatesilla väljaehitamine, mis ühendab Karmani parklat haiglaga. Praeguseks ajale jalgu jäänud ja laguneva silla kordategemine on Rapla vallal olnud plaanis juba aastaid.

Kehtna vald sai toetust nüüdisaegse kergejõustikuareeni väljaehitamiseks põhikooli kõrvale. Riigi toetus on 160 000 eurot ning projekti kogumaksumus 213 500 eurot. See hõlmab tööde teist etappi. Esimesele etapile saadi rahastus samuti Mata-meetmest ning see tuli juba 2019. aastal. Kui esimese ja teise etapi tööde maksumus kokku panna, läheb kergejõustikuareeni väljaehitamine maksma üle 300 000 euro.

Kolmanda projektina sai rahastuse raskemasinate innovatsiooni- ja kompetentsikeskuse rajamine Kehtnasse. Kuna toetuse summa on 50 000 eurot (kogu projekt 66 800 eurot), on selge, et tippkeskust selle eest valmis ei ehita. Tegemist ongi n-ö pehme projektiga ning selle summa eest saab keskuse rajamisega algust teha. Taotleja on Kehtna kutsehariduskeskus.

ROL-i arendusjuht Tavo Kikas ütles, et nüüd on kõigil taotlejatel kuus kuud aega, et esitada Riigi Tugiteenuste Keskusele põhitaotlus. Mida varem seda tehakse, seda varem saab töödega pihta hakata. Lisaks kolmele põhiprojektile oli ROL-i taotlusele lisatud kaks reservprojekti. Need olid „Kohila siseskatepargi rekonstrueerimine“ ja „Keskkonnahariduse kättesaadavuse laiendamine Raplamaal ja väljaspool Raplamaa piire“. Vähemalt esialgu jäid reservprojektid rahastusest kõrvale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare