0.5 C
Rapla
Esmaspäev, 17 jaan. 2022

Vana-Vigalas lammutatakse kaks vana ühiselamut

Alates juuli algusest on Märjamaa vallas Vana-Vigalas käinud kahe kunagise ühiselamu lammutamine, aadressidel Kodu tn 1 ja Kodu tn 3. Mõlemad hooned olid pikalt perspektiivitutena tühjana seisnud. Lammutustööde lõpu tähtaeg on oktoobri algus.
Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli direktor Enn Roosi sõnas, et üks neist hoonetest seisis tühjana umbes 20 aastat, teine aga oli viimati kasutuses siis, kui kahte järgmist ühiselamuhoonet remonditi.
Peamine põhjus, miks hooned lammutatakse, oli nende perspektiivitus. Nende ruumilahendused olid Roosi sõnul sellised, et isegi renoveerides oleks pidanud pool hoonetest maha lõhkuma. Samuti olid läbi majade süsteemid ja ajaga olid need ka pisut varisemisohtlikuks muutunud.
Lammutustöödeks vajalikku riigihanke käiku juhib Riigi Kinnisvara AS. Riigihanke järgi kinnistu pärast lammutamist haljastatakse, rajades sinna murukatte. Roosi sõnul hakkabki Riigi Kinnisvara üha rohkem kooliruumide süsteemihoolduse, suuremate remonditeemade ja riigihangetega tegelema, jättes kooli teha jooksvad pisiasjad.
Mingeid edasisi plaane ühiselamuhoonetest tühjaks jääva kinnistuga Roosi sõnul neil ei ole, kuna ruumiressurssi on neil niivõrd palju käes, et vajadust midagi juurde ehitada ei ole. Pigem keskendutakse sellele, et paar kooli jaoks tähtsat osa saaks veel renoveeritud.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised