-1.7 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedRMK tutvustas Märjamaa piirkonnas planeeritud raietöid

RMK tutvustas Märjamaa piirkonnas planeeritud raietöid

RMK esitles huvilistele järgmisel kümnel aastal kavandatud raietöid Märjamaa piirkonnas ning kuulas ära kogukonnaliikmete seisukohad.

Nädalapäevad tagasi, 9. septembril korraldas RMK (Riigimetsa Majandamise Keskus) Märjamaa raamatukogus kohtumise, kus RMK esindajad selgitasid kohale tulnud kuulajatele raietööde põhimõtteid ning näitasid, millistes piirkondades ja kui suures ulatuses on RMK-l järgmise kümne aasta jooksul kavas Märjamaa piirkonnas raietöid teha.
RMK ootas ka ettepanekuid ja arvamusi seoses Märjamaa alevi Pasatski pargiga, kuid oluliseks teemaks kujunes ka Pargi tänava ja raudteetammi tee vaheline riigimets (kaardil MM136), kus RMK oli võtnud plaani tänavu aasta lõpus ja uue aasta alguses teha lageraiet. Selle metsaosa kohta tehti kohtumisel ka alternatiivseid ettepanekuid. Kas ja mil määral RMK neid ettepanekuid arvesse võtab, ei ole veel selgunud. Teemat arutatakse edasi vallavalitsuse istungil, kus RMK tutvustab oma metsamajanduskava.
Märjamaa raamatukogus toimunud kohtumisel ei olnud küll väga palju osalejaid, kuid sellegipoolest jagus esinejatele palju küsimusi. Kerkisid ka igipõlised põhimõttelised küsimused seoses lageraiete üleüldise otstarbekusega ning raieviisidega. Raplamaa Loodushoiu MTÜ esindaja Mari Laanesaar, kes oli peamine küsija auditooriumis, leiab, et sisulisi vastuseid nendel teemadel tol kohtumisel saada ei õnnestunud, kuigi RMK esindajad viisakalt neid anda püüdsid.
Kohtumise järel on RMK, Märjamaa vallavalitsus ja Mari Laanesaar kui kogukonna esindaja olnud suhtluses ning ühiselt püüeldakse kokkulepete sõlmimise suunas, mis seejärel lisatakse kohtumise protokolli ning allkirjastatakse kõigi osapoolte esindajate poolt.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare