7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Kohila vald soovib Loone linnuse juurde viiva silla taastada

Loone linnuse juurde viiv jalakäijate sild oli selgelt oma aja ära elanud. 2020. aasta märtsis esitas Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo OÜ oma ekspertiisi Kohila vallavalitsusele, millest tuli välja, et sild on amortiseerunud ja ohtlik. Kohila vald otsustas silla lammutada ning need tööd viidi läbi tänavu juulis. Nüüd on vallal kindel plaan sild uuesti üles ehitada.

Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo OÜ ekspertiisist tuli välja, et aja jooksul olid tekkinud tõsised puidukahjustused mädaniku näol ja tulemusena oli Kohila-poolne sõrestik lakanud töötamast talle ettenähtud viisil. Ühtlasi on seal välja toodud, et “silla käigutee on kaldu Kohila poole. Silla ulatuslik lagunemine on toimunud viimase 3-4 aasta jooksul. Ekspert ei pea vana silla taastamistöid mõistlikuks.”

Loone linnuse juurde viiva silla ülesehitamine kerkis üles eelmisel nädalal toimunud Raplamaa Omavalitsuste Liidu (ROL) täiskogu istungil. Kohila vallavanem Uku Torjus pakkus välja, et Loone silla taastamise võiks lisada 2021. aasta MATA-meetme toetuste põhi- või reservnimekirja, et saada sellele rahastust. Esialgu see ettepanekuks jäigi ning kinnitust sellele ei tulnud. Võimalik, et kinnitus tuleb novembris või detsembris, kui ROL-il tuleb MATA-meetme projektid kinnitada. Küll aga ütles Kohila abivallavanem Villu Karu, et silla rajamine jääb Kohila valla plaanidesse sõltumata MATA-meetme toetusest.

“Linnust läbib Penijõe-Aegviidu-Kauksi RMK matkarada ja seda kasutavad paljud matkajad nii meie maakonnast kui ka väljastpoolt seda,” selgitas Karu.

Kuigi silda praegu ei ole, on ligipääs linnusele ikkagi olemas. Karu ütles, et praegu on linnusele ligipääs tagatud Tallinna-Rapla-Türi maantee poolsest osast. Lisaks tõi ta välja, et uue silla võiks rajada järgmisel või ülejärgmisel aastal. “Vallal on kindel plaan ehitada uus sild, kuna ekspertiis ei pidanud vana silla taastamist mõistlikuks ja vana sild on lammutatud,” sõnas Karu.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised