-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
ArvamusTagasi normaalsusse!

Tagasi normaalsusse!

Raplamaa Sõnumid on teel tagasi normaalsusse. Tänane number on taas üle mitme aja kolmekümne kahe leheküljeline. Esialgu ei julge veel lubada, et suudame seda joont päris iga nädal hoida, sest kõik ei sõltu ainult meist, kuid püüame eesmärgil püsimise nimel teha kõik endast oleneva. Koroonahullus ei ole ju veel lõppenud, majandus on jätkuvalt kerges languses ja reklaamiga, mille toel me oma lehte saame välja anda, on nagu päikesega sügispäeval – seda kas on või ei ole, pigem ei ole.
Ka viirushaiguste kõrgaeg on ju alles ees. Tõeliseks nohutamiseks ja köhatamiseks läheb ikka siis, kui temperatuur püsib järjekindlalt nulli lähistel ja õhus hõljub lumelörtsi alget. Siinkohal ei tahaks kuidagi eriliseks teha seda ülipopulaarset Covidit, on palju teisigi tublisid tõbesid, mis meid traditsiooniliselt sügisest kevadesse saatnud. Kui võtta tõsiselt signaale sellest, et kliima mitte lihtsalt enam ei muutu, vaid ongi juba muutunud ja siinsel laius- ning pikkuskraadil on nüüdsest üks talvekuu kindlalt vähem ning karmid külma- ja lumerohked talvesüdamepäevad, mis seni meie põhjamaiseid organisme karastanud, on ka ilmselt juba ilusaks mälestuseks saanud, siis peame valmis olema selleks, et igasugused sarsid, marsid ja covidid ja mis kõik veel ründavad inimesi massiliselt mai alguseni või kauemgi.
See teadmine ei anna aga kellelegi õigust mitmeks kuuks urgu pugeda. Kõigele vaatamata tahab elu elamist. Seda enam, et inimesele antud aastaid on nii hullusti vähe, et nende lihtsalt niisama mõttetult tühja laskmine oleks selge patutegu.
Kevadine meeleheitlik kärbete ja piirangute rakendamine ning hirmu- ja õudusjuttudega üksteise üleskruttimine on niigi juba oma tagajärjed jätnud. Inimesed kardavad lähedasigi, teretuttavatest ja päris võõrastest rääkimata. Eneseisolatsioon ehk üksinduses elamine ei ole normaalne. Selle parimaks kinnituseks oli Eesti Rahvusringhäälingu lipulaeva ETV “Ringvaade”, mille juhid Reikop ja Lõbu karantiini surutuna üksteisele ja vaatajatele jaburusi demonstreerisid. Üksindus teeb rumalaks ja ajab hulluks.
Kõige kohutavam asi maailmas ongi tegevusetus. See tekitab mahajäetustunde ja toob enesehaletsuse ning viib lõpuks musta masendusse. Üks võimalus sellega võidelda on ülepea kvaliteet- (mitte segi ajada sotsiaalmeediaga) ajakirjandusse sukeldumine. Meie siin tahame jõudumööda selles protsessis oma headele lugejatele abiks olla. Nii et tuleme koos kõiki hädasid, ähvardusi ja hoiatusi trotsides tagasi normaalsusse! Isegi hall päev ei ole nii nutune, nagu paistab, kui saad seda teistega jagada.
Peame vastu!

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Pawel Morož
19. okt. 2020 22:12

Mõte on hea. Kas ka tööeesrindlased ja noorkommunistid pääsevad kirjutama?