13.3 C
Rapla
Laupäev, 27 juuli 2024
UudisedMärjamaa ja Kohila vallad ootavad kaasava eelarve ideid

Märjamaa ja Kohila vallad ootavad kaasava eelarve ideid

Kohila ja Märjamaa vallad on taaskord alustanud oma kaasava eelarve protsessi. Ideekorjet teevad need kaks valda sügisel. Nagu Kohila vald ütles, siis on kaasava eelarve eesmärk suurendada vallaelanike teadlikkust valla eelarvest, ergutada kodanikuaktiivsust, soodustada kogukonnapõhist koostööd, leida lahendusi tekkinud vajadustele ning viia ellu uusi ideid.

Kohila vald ootab elanike ideid 15 000 euro jagamiseks veel kahe päeva jooksul ehk 15. oktoobrini. Hääletusele minevad ideed valitakse välja kuu lõpuks ning rahvahääletus nende vahel toimub 20.–26. novembrini. Aasta lõpuks peaks võiduidee(d) välja valitud olema.

Märjamaa valla jaoks on ideekorje alles ees. Elanike panust kaasava eelarve jaoks oodatakse novembrikuu jooksul. Kaasava eelarve objekt peab pakkuma avalikku hüve, olema avalikus kasutuses ning objektist ei tohi tekkida järgnevatele aastate eelarvetele ebamõistlikke kulusid. Kaasava eelarve objektiks ei saa olla ettepanek, mille teostamine tooks kellelegi otseselt ärilist kasu. Pärast esialgsete ideede analüüsimist valitakse välja need, mis saavad rahvahääletusele. Seejärel saavad Märjamaa valla elanikud ise otsustada, milliseid ideid 20 000 euro suurusest eelarvest teostatakse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare