Mariliis Vest

Rapla Kesklinna kooli üheksandik, 14-aastane Ranel Rahuoja on võrkpalliga tegelenud juba üle seitsme aasta ehk pool oma elust. Tal on ette näidata mitmeid häid tulemusi ning oma kooli- ja sporditeed soovib ta jätkata Audentese spordigümnaasiumis.

Millised on sinu senised parimad saavutused?

Oma parimateks saavutusteks pean U14 vanuseklassi Eesti meistritiitlit rannavõrkpallis (2019), U18 vanuseklassi Eesti karikavõitu saalivõrkpallis (2019) ja kuulumist Eesti noortekoondisesse nii saali- kui ka rannavõrkpallis.

Mäletan, et käisid juba väga väikese poisina isa ja õega saalis kaasas. Kas pidevalt võrkpalli sees olemine ja selle nägemine oli see, mis sind selle alaga tegelema pani? Või ei andnud isa suurt muud võimalust?

Arvan, et natuke mõlemat. Kuna olen võrkpalli sees olnud terve oma elu, on see saanud justkui loomulikuks elu osaks. Kuid eks mingil perioodil, kui võrkpall jäi veidi tagaplaanile, oli just pere see, kes mind selle juurde tagasi suunas.

Kas sa oled proovinud tegeleda või tegeled praegu ka mõne muu spordialaga?

Kunagi tegelesin ka jalgpalliga, kuid mingil hetkel hakkasid trenniajad kattuma ja pidin valima neist ühe. Seega olen nüüdseks pühendunud ainult võrkpallile.

Oled küll alles noor, kuid kas oled juba mõelnud oma tuleviku peale? Õde (Ragne Rahuoja) käib sul Audenteses, kas sihid samas suunas?

Tulevikuplaanide tegemisega ma eriti ei kiirusta, kuid mingid mõtted on ikka olemas. Kindlasti soovin oma kooli- ja sporditeed jätkata Audentese spordigümnaasiumis, kuid sealt edasi konkreetsemad plaanid puuduvad.

Kas olete õega pigem teineteisele eeskujuks või omavahel võistlushimulised?

Spordis pean teda justkui väikest viisi konkurendiks, kelle tulemusi tahan alati üle trumbata, kuid muus elus, eriti õppimises, näen teda pigem eeskujuna.

Millist positsiooni sa mängid ning mis koosseisudes?

Siiani olen kõigis võistkondades olnud pigem temporündaja, kuid sel hooajal saan proovida ka teisi positsioone, näiteks nurga- või diagonaalründaja. Sel aastal mängin U16, U18 ja U20 vanuseklasse SK Tatsi võistkonnas.

Mida pead oma tugevuseks?

Mängulistest elementidest eelkõige rünnakut ja servi, emotsionaalse poole pealt oskust kaotustega toime tulla ja end analüüsida.

Mille kallal pead aga rohkem vaeva nägema?

Arvan, et kaitsemängu.

Mis sa arvad, kas võrkpall on Eestis populaarne või pigem mitte? Põhjenda oma vastust.

Mulle tundub, et võrkpall on Eestis päris populaarne, sest rahvuskoondiste mängudel on saalid täis, publik naudib võrkpalli. Et jõuda tippu, peavad olema küll mõned füüsilised omadused paremad kui teistel (nt hüppevõime või pikkus), aga võrkpalli saab mõnuga mängida ka harrastusena.

Mis teeb võrkpalli sinu jaoks nauditavaks? Ehk milline moment meeldib sulle enim?

Ilmselt on kõige nauditavam osa ikkagi mäng ise, aga ega võidud ja hea sooritus tiimiga väga alla jää.

Milline näeb välja sinu treeningnädal? Kui tihti on võistlused?

Nädalas on mul 3 pallitrenni Raplas, 1 pallitrenn Kiilis ja 2 jõutrenni. Võistlused on tavaliselt kolmel nädalavahetusel kuus. Harva ka nädala sees.

Kes on sulle eeskujuks?

Praegu ühest eeskuju mul pole, sest tahan saada parimaks, mitte kellegagi võrdseks. Samas kunagi imetlesin Rasmus Meiuse ja Ardo Kreegi mängu.

Milline spordipoiss sa oled? Kas pigem keskendunud ja rahulik või temperamente ja emotsionaalne?

Pigem keskendunud ja rahulik. Kaotuste pärast väga ei nukrutse, pigem õpin neist (analüüsin oma mängu ja mõtlen, mida oleks võinud paremini teha). Võite võtan vastu nii nagu inimesed ikka, rahuloluga ja rõõmsalt.

Kuidas sulle meeldib isa käe all treenida? Kas pigem on see raske, sest nõutakse rohkem, või ei ole sul vahet, kes su treener parasjagu on?

Isa käe all on kindlasti hea treenida, sest saab kodus analüüsida, mis läks trennis hästi ja mida tuleks veel harjutada ning teha plaane järgmisteks trennideks. Veidi raske on võib-olla see, et kuna isana teab ta minu võimeid paremini kui teiste treenitavate omi, ootab ja nõuab ta minult veidi rohkem kui teistelt.

Millised on su spordialased unistused?

Praegu loodan noppida erinevaid tiitleid noorteklassides, kaugem unistus on kuuluda Eesti rahvusmeeskonda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare