-0.6 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedRaplas on COVID-19 testimispunkt

Raplas on COVID-19 testimispunkt

Eile alustas Rapla haigla EMO ruumides COVID-19 testimispunkt. „Üldine koroonaviirusesse haigestumise kasv Eestis on kaasa toonud ka testimisvajaduse kasvu. Sama kehtib Rapla maakonna kohta,” ütles Raplamaa haigla juhataja Pille Mukk.

Esialgu on testimispunkt avatud iga päev kaks tundi. „Edaspidi võivad ajad muutuda, seda siis taas sõltuvalt vajadusest vastavalt haigestumisele, kui saatekirjade hulk ületab olemasoleva võimekuse,” lisas Mukk.

Raplas testitakse nii nagu mujalgi. Ülemiste hingamisteede haiguste sümptomite tekkimisel tuleb esmalt koju jääda ning võtta ühendust oma perearstiga. Töövälisel ajal saab helistada perearsti nõuandetelefonile 1220. Perearst hindab testimise vajadust ning väljastab vajadusel elektroonse saatekirja.

Seejärel saadetakse täisealisele testitavale saatekirjas märgitud telefoninumbrile lühisõnum, mis annab võimaluse broneerida proovi andmise aeg online-broneerimissüsteemi kaudu. Teenus on vabatahtlik ja juhul, kui seda võimalust ei kasutata, helistatakse testitavale ühe päeva jooksul kõnekeskusest, kus lepitakse kokku konkreetne aeg, millal test läbi viiakse. Ilma saatekirja ning kokkulepitud ajata testi teha ei saa.

„Ise omaalgatuslikult tulla ei saa ja ise inimene enda jaoks midagi korraldama ei pea,” ütles Mukk.

Seda, kui kauaks testimispunkt Raplasse jääb, haigla juhataja ennustama ei hakka. See sõltub tema sõnul kujunevast epidemioloogilisest olukorrast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare