-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
LisalehtLisaleht Põhjakotkas: Raplamaa Noored Kotkad ja Kodutütred said kokku

Lisaleht Põhjakotkas: Raplamaa Noored Kotkad ja Kodutütred said kokku

Silver Niinemets, Noorte Kotkaste Rapla maleva pealik

16.-18. oktoobril oli Kaius Noorte Kotkaste ja Kodutütarde sügislaager. Seekordne laager oli veidi suurem ja uhkem kui tavaliselt. Lisaks kodutütardele ja noorkotkastele olid laagrisse kutsutud ka noored väljastpoolt organisatsioone. Kokku oli laagrilisi veidi üle saja.

Kolme päeva jooksul said noored hulganisti uusi teadmisi ja uusi sõpru. Reede õhtu kulus tutvumismängudele. Laupäev oli pühendatud neljale põhitegevusele. Kohal käis teadusteater “Kolm põrsakest”, kelle juhendamisel sai „päästa“ muna ning meisterdada jäätist. Gladiator paintball õpetas laskma paintballi relvast ning mängiti läbi ka “lahing“. Luureretked jagasid ellujäämisoskusi ning Eesti meistri Kristel Kaasiku käe all oli võimalik harjutada õhk- ja sportrelvadest laskmist.
Laupäeva õhtu täitsid külalised. Noorte Kotkaste ja Kodutütarde peavanemad rääkisid neile, kes veel ei olnud tütred ega kotkad, sellest, kes ja mis on meie Kaitseliidu noored. Neile, kes juba olid organisatsiooni liikmed, tutvustati võimalusi jätkamaks Kaitseliidus.
Samuti oli kohal Naiskodukaitse esindaja Reelika Rohuste, kes tõi välja, kuidas Noored Kotkad ja Kodutütred on Naiskodukaitsega seotud ja millised noorteorganisatsioonist saadud teadmised hiljem Naiskodukaitsega liitudes marjaks ära kuluvad.
Kaitseliidu Rapla maleva pealik Valjo Tooming rääkis riigikaitsest ja sellest, kuidas igaüks sellesse panustada saab. Ühtlasi ka sellest, kuidas noorena õpitud tarkused ja saadud kogemused hiljem Kaitseliidus enda heaks tööle panna.
Pühapäev kulus suures osas matkale. Samuti sai joonistada jõulukaarte ja vastata järgukatseid. Matkalt naasid lapsed külmast punaste ninade ja hea tujuga. Pärast matka pakiti laager kokku ja oli lõpurivistus. Rivistusel premeeriti silmapaistvamaid noori ja tänati laagri korraldajaid. Seejärel mindi koju, et juba järgmistes laagrites taas kokku saada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare