-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
Arvamus“Kas ma oleksin pidanud tervisedeklaratsioonis valetama?”

“Kas ma oleksin pidanud tervisedeklaratsioonis valetama?”

Seoses Covid-19 levikuga on Raplamaa haiglas kehtestatud mitmeid piiranguid. Muuhulgas tuleb patsiendil täita tervisedeklaratsioon, enne kui ta lubatakse edasi eriala- või perearsti juurde.

Raplamaa Sõnumite poole pöördus naisterahvas, kes rääkis oma loo. Ta soovis arsti juurde minna kolmapäeval, 11. novembril. Kui ta oli deklaratsiooni märkinud, et nädal aega varem oli tal olnud palavik ja ta oli tundnud õhupuudust, siis esialgu teda edasi arsti juurde ei lubatud.

“See võttis omajagu karjumist, enne kui mind edasi arsti juurde lubati. See on nõmeduse tipp. Kas ma oleksin pidanud ankeedis valetama, et mul ei olnud eelmisel nädalal palavikku?” rääkis proua.

Ta lisas, et on üle seitsmekümne aasta vana ning Raplasse arsti juurde tulekuks tuli tal sõita rohkem kui kolmkümmend kilomeetrit. Veel sõnas ta, et järgmine kord, kui tuleb haiglasse minna, on ta valmis ankeedis valetama oma haiguste kohta lihtsalt selleks, et ebameeldivast intsidendist pääseda.

Raplamaa Sõnumid pöördus kommentaari küsimiseks ka Raplamaa haigla poole. Meile vastati, et seda lugu on keeruline kommenteerida, sest iga päev pöördub registratuuri poole sadu patsiente. “Kõik SA Raplamaa Haigla registratuuri pöördujad peavad kandma maski, sisenedes desinfitseerima käed ja täitma tervisedeklaratsiooni. Haigustunnustega patsiente eriarsti vastuvõtule ei lubata,” seisab haigla vastuses. Samuti lisati: “Kui patsient tunneb ennast halvasti ja vajab abi, siis on tal võimalus pöörduda kas oma perearsti poole või erakorralise meditsiini osakonda.”

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare