0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
UudisedUus arengustrateegia tegevuskava sai heakskiidu

Uus arengustrateegia tegevuskava sai heakskiidu

Raplamaa arengustrateegia tegevuskava aastateks 2021-2024 sai 20. novembril omavalitsuste liidu täiskogu heakskiidu. Nüüd suunatakse see edasi neljale Raplamaa vallavolikogule teiseks lugemiseks.

Dokument on kõigile kättesaadav veebikeskkonnas rol.raplamaa.ee ning see sisaldab valdkondade kaupa plaane, mida soovitakse Rapla maakonnas aastail 2021-2024 ellu viia. Tegevuskava on täiendatud kõigist vallavolikogudest oktoobrikuus laekunud paranduste ja ettepanekute põhjal. Niigi mahukasse dokumenti on käesoleva aasta jooksul lisatud veel kaheksateist projekti. Omavalitsuste liidu arendusjuht Tavo Kikas ütles, et osa neist on volikogude ettepanekud, ent mitte kõik.

„Volikogude tagasiside oli erinev. Rohkem tuli tagasisidet seal, kus käisime tegevuskava tutvustamas komisjonides ja kus tekkis rohkem arutelu. Päris mitmed ettepanekud tulid nii Kohila kui ka Rapla volikogudest. Märjamaal ja Kehtnas käisime volikogus ja sealt uusi ettepanekuid eriti ei tulnud,” sõnas Kikas. Ta avaldas lootust, et pärast teist lugemist saab dokument volikogude heakskiidu detsembris.

Päris uued tegevused tegevuskavas on sel aastal Kohila tööstuspärandi säilitamine, sh endine paberivabrik; Rapla linna keskväljaku (Hollivuudi plats) kui maakonnakeskuse avaliku ruumi olulise osa väljaarendamine vastavalt planeeringule; Kohila endise paberivabriku hoonesse etenduskunstide saali renoveerimine ja kasutuselevõtmine; Järvakandi terviseradade edasine arendamine ja korrashoid; Märjamaa skatepargi renoveerimine; Kohila väliskatepargi rajamine; Märjamaa jäätmejaama projekteerimine ja ehitamine, Kohila ja Aespa jäätmejaamade arendamine; Eesti rahvustoidu ja kohalike toitude keskuse väljaarendamine ja rajamine Kehtnas; Raplamaa Hariduse Nõukoja loomine ja tegevuse käivitamine, Rapla muusikakooli uue hoone projekteerimine ja rajamine; Rapla linna kui maakonnakeskuse ühistranspordi terviklahenduse väljatöötamine ja ellurakendamine (uue bussijaama asukohavalik ja väljaehitamine, Rail Balticu peatuse ligipääsetavuse planeerimine, Edelaraudtee peatuse sidumine teiste transpordisõlmedega); Kohila-Kurtna kergliiklustee rajamine; turismi sihtkoha juhtimiseks vajaliku organisatsiooni (DMO) käivitamine; Raplamaa mälukeskuse kontseptsiooni arendamine ja töösse rakendamine Rapla keskraamatukogu baasil; Loone linnuse jalakäijate silla ehitamine RMK matkakoridori osana; maakonna turismitee Raplamaa Rada ettevalmistustööd; virtuaalturismi arendamine maakonnas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare