2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedKohila valla kaasava eelarve idee on välja valitud

Kohila valla kaasava eelarve idee on välja valitud

Kohila valla kaasava eelarve rahvahääletus lõppes 26. novembri keskpäeval. Hääli said anda kõik vähemalt 16-aastased isikud, kelle elukoht on Eesti rahvastikuregistri andmetel Kohila vallas. Hääletusele läks neli ideed.

Hääletamine toimus elektrooniliselt kohalike omavalitsuste istungite infosüsteemi VOLIS keskkonnas. Oma hääle sai anda ka vallavalitsuse kantseleis, kuid seda võimalust ei kasutanud mitte ükski inimene. Rahvahääletusel anti 567 häält ning kõige populaarsemaks osutus Kohila gümnaasiumi algklasside maja õuealale kiigeplatsi rajamise mõte. See kogus 236 häält.

„Kiikumise kohti on Kohilas vähe. Kiikumine on sobiv tegevus õuevahetunniks, sest see meeldib väga erinevas vanuses lastele ning ei eelda erioskusi. Lisaks on USA teadlased leidnud uuringu käigus, et kiikumine enne teismeiga arendab aju sünapsite vahelist koostööd. Kiikumise kasuteguriteks on lapse füüsilise, sotsiaalse ja kognitiivse arengu toetamine. Paraneb kehatunnetus, koordinatsioon, ruumitaju ning kehahoiak. Samuti on kiikumisel rahustav mõju,” selgitatakse idee kirjelduses. Porjekti maksumus on hinnanguliselt pisut üle 16 000 euro. Kaasava eelarve kogusuurus on 15 000 eurot.

Teise koha sai 195 häälega Kohila valda õuesõppealade loomine. Hageri seiklusrada kogus 82 ja Hageri kiriku fassaadi kapitaalremont 54 häält.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare