-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
UudisedMärjamaa kaasavasse eelarvesse laekus 6 ideed

Märjamaa kaasavasse eelarvesse laekus 6 ideed

Novembrikuus sai iga Märjamaa valla elanik esitada oma idee Märjamaa kaasavasse eelarvesse. Märjamaa vallavalitsus annab teada, et kokku esitati 6 ettepanekut, kuidas kasutada valla 2021. aasta eelarves 20 000 eurot.

Ettepanekud puudutasid peamiselt vabas õhus mängimise ja sportimise võimaluste parandamist, näiteks sooviti mängu- ja spordiväljakute ning liikumis- ja jooksuradade rajamist. Lisaks sooviti koerte jalutus- ja koolitusväljakut ning täiesti teistsuguseks ideeks oli Tallinn-Pärnu mnt äärde Varbola-Orgita lõigu bussipeatustesse ootepaviljonide, infotahvlite ja prügikastide paigaldamine.

Vallavalitsuse spetsialistide komisjon hakkab kontrollima esitatud ideede vastavust Märjamaa valla kaasava eelarve tingimustele. Nõuetekohased ideed suunatakse rahvahääletusele, mis viiakse läbi eeldatavalt veebruar-märts 2021 a, sest enne hääletamist peab olema vallavolikogul kinnitatud Märjamaa valla 2021. a eelarve. Rahvahääletusel saab osaleda iga vähemalt 16-aastane Märjamaa valla elanik, kes saab anda hääl ühe endale meelepärase idee poolt.

Kaasav eelarve on omavalitsuse võimalus kaasata elanikke eelarveprotsessi, ergutada kogukondade aktiivsust, suurendada kogukondade koostööd ja sidusust, saada infot kogukonna soovidest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare