4.9 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

Kasti ristmikul hakkas tööle uudne kiiruspiirangu süsteem

Maanteeamet paigaldas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 67. kilomeetrile uudse kiiruspiirangu süsteemi. Eile esmakordselt tööle hakanud adaptiivse kiiruspiirangu süsteem asub Märjamaa vallas, Kasti ristmikul.

Ristmik on varustatud anduritega, mis juhivad paigaldatud muutteabega liiklusmärke. Kui kõrvalteelt lähenevad ristmikule sõidukid või on vastassuunas sõiduk sõitnud vasakpöörde rajale, siis mõlemas suunas olevad muutteabega märgid kuvavad hoiatusmärki ja suurima lubatud sõidukiirusena 70 km/h. Kiiruspiirang kehtib niikaua kuni kõrvaltee või vasakpöörderada on hõivatud, seejärel taastub tavapärane piirang 90 km/h ning hoiatusmärgid kustuvad.

“Eesmärk on luua lahendus, kus sõidukijuhid peavad kiirust vähendama vaid siis, kui see on tegelikult vajalik,” selgitas Maanteeameti liikluskorralduslike nõuete koordinaator Ergo Tammel. “Sarnast lahendust kasutatakse Taanis ja Rootsis ning selle katseprojekti tulemusena soovime teada saada, kas selliseid lahendusi võiks kasutada ka teistel sarnastel ristmikel ning milline on selle mõju Eestis nii liiklusohutusele kui ka liiklejate käitumisele.”

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised