2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
UudisedNoored tegid Rapla kultuurikeskuses ulakusi

Noored tegid Rapla kultuurikeskuses ulakusi

Noored kogunevad Rapla kultuurikeskuse avalikes ruumides ning panevad toime erinevaid huligaansusi. Siiani on olukorrad leidnud rahumeelse lahenduse.

Rapla kultuurikeskuse juhataja Age Rebeli sõnul on kultuurikeskus viimased pool aastat olnud hädas noorteseltskondadega, kellele meeldib majas õhtuti soojas olla ja koguneda. „Meil ei oleks selle vastu midagi, kuid paraku juhtuvad erinevad huligaansused,” sõnab Rebel.

Kultuurikeskuses asuv kohvik on valdavalt lahti kella kümneni õhtul, mis tähendab, et hoone uksed on avatud ning igaüks võib vabalt mööda minnes ustest sisse astuda ning näiteks tualettruumi külastada. Noored on selle võimaluse enda jaoks avastanud ning kasutavad seda usinasti.

Rebel toob välja, et noored on näiteks tekitanud avalikult kasutatavas tualettruumis kätepaberi ummistusi, loopinud WC-paberit laiali ning lõhkunud radiaatoreid aknalaual istudes. „Meie majas on 24 valvekaamerat, seega jääb kogu liikumine salvestusele ning hea kvaliteedi tõttu on võimalik neid noori tuvastada,” ütleb Rebel.

Möödunud nädalavahetusel tegi kultuurikeskus oma Facebooki lehel ka avalduse, kutsudes huligaanitsenud noori oma tegusid üles tunnistama. Laupäeva õhtul nimelt unustas Rebeli sõnul üks kohviku töötajatest oma võtmed tualettruumi. „Kolm minutit hiljem sulgusid erivajadustega inimeste WC-sse neli tüdrukut, et seal aega veeta 1 tund ja 20 minutit,” räägib Rebel. Kümme minutit pärast tüdrukute lahkumist avastati, et võtmed on kadunud. Teine seltskond võttis Rebeli sõnul soklikorruse tualettruumist WC-paberit ja loopis seda siseõue laiali.

„Kõik noored said tuvastatud, võtmed ilusti tagastatud ning paber õues koos lapsevanemaga koristatud. Mõne vanemaga ning kahe noorega sain ka isiklikult suhelda. Selleks korraks sai asi lahendatud,” ütleb juhataja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare