-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Keskkonnainfot saab uuest aastast edastada riigiinfo telefonile 1247

Rohelised Sõnumid: Keskkonnainfot saab uuest aastast edastada riigiinfo telefonile 1247

Rohelised Sõnumid

Aasta alguses muutus number, kuhu edastada keskkonnainfot. Senise numbri 1313 asemel tuleb edaspidi näiteks ebaseaduslikust kalapüügist, tähistamata püügivahenditest, aga ka muudest keskkonnarikkumistest, reostusest ja abitutest loomadest teatada riigiinfo telefonile 1247.
Muudatus on seotud häirekeskuse töö ümberkorraldamisega, mille käigus koondatakse kõik häirekeskuse hallatavad abi- ja infotelefonid ühtse riigiinfo numbri 1247 alla. Ühtset numbrit on lihtne meeles hoida – see on 1 number, kuhu saab helistada 24/7. Numbrile 1247 helistamine on tasuta.
„Üleminek numbrile 1247 protseduuriliselt midagi ei muuda. Häirekeskuse operaator edastab teated kokkulepitud korra järgi vastava maakonna inspektoritele. Juhul, kui teade ei puuduta keskkonnaametit, suunatakse teade vastavale ametkonnale,“ selgitas keskkonnainspektsiooni nõunik Himot Maran.
Riigiinfo telefoninumber 1247 kantakse ka looduses olevatele infotahvlitele. Praegu ongi keskkonnaametil käsil matkaradade ääres olevate infotahvlite uuendamine. Kõigi vajalike muudatuste tegemine ja numbri tuttavaks saamine võtab aega. Sellepärast suunatakse endisele keskkonnainfo telefonile laekuvad kõned veel mõnda aega numbrile 1247.
Keskkonnaalaseid teateid saab edastada ka e-posti kaudu aadressile [email protected].
Häirekeskus avas ühtse riigiinfo telefoni 16. märtsil 2020 ja on tänaseks teenindanud üle saja tuhande kõne. „Meil on hea meel, et see teenus on avalikkuse poolt nii hästi vastu võetud. Suur rõõm on ka sellest, et inimeste jaoks muutub riigi eri ametkondadega suhtlemine lihtsamaks, sest tulevikus ei pea enam teadma erinevaid lühinumbreid,“ rääkis häirekeskuse peadirektor Kätlin Alvela.
Lisaks keskkonnainfole on uuest aastast riigiinfo telefonilt 1247 võimalik saada ka maantee- ja päästeala infot.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare