-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Keskkonnainspektsioon ühines keskkonnaametiga

Rohelised Sõnumid: Keskkonnainspektsioon ühines keskkonnaametiga

Tänavust aastat alustasid keskkonnaamet ja keskkonnainspektsioon ühise asutusena. Uus ühendasutus hakkab kandma keskkonnaameti nime.

Ühendasutuse ülesandeks jääb jätkuvalt keskkonnakasutamise, looduskaitse ja kiirgusohutuse poliitika elluviimine ning looduskeskkonna kaitseks kehtestatud seaduste ja normide täitmise kontrollimine. Samuti osaleb keskkonnaamet keskkonnavaldkonda reguleerivate õigusaktide ja teiste ametlike dokumentide väljatöötamises ning täiustamises.
Uus keskkonnaamet lubab, et pakutavad teenused, esindatus piirkondlikes koostöökogudes ning maakondlikud järelevalveüksused säilivad.
Ühendameti loomise protsessi ühe osana vaadati üle senised tegevused ning nende korraldus, et leida võimalusi nende tõhusamaks muutmiseks. Seega on ühinemine ka sisuline, mitte vaid vormiline. Ühinemise eesmärk oli saavutada tugevam valdkondlik kompetents ja terviklikum valdkonnaülene vaade. Tervikteenuse vaade aitab muu hulgas kaasa sellele, et lubade andmisega tegelevad osakonnad ja järelevalve pool ei tõlgenda õigusakte eri viisidel.
Väiksemaid muudatusi on uues ametis edaspidi plaanis veelgi. Näiteks võtavad keskkonnainspektorid 2021. aasta jooksul järk-järgult üle politsei- ja piirivalveameti rohelise välivormi, mis sobib välitöödeks paremini.
Klientidele ja oma töötajate elukohtadele lähedal asumise põhimõte jääb aga samaks. Seni on Raplas keskkonnaameti aadress olnud riigimaja. Hetkel ollakse küll selle remondi tõttu ajutiselt aadressil Kuusiku tee 6. Keskkonnainspektsioon on aga teatavasti asunud päästeametiga sama katuse all aadressil Kevade 10. Kuigi ühinemine liitis kaks esindust ühe nime alla, ei too see endaga kaasa füüsilist liitmist ja jätkatakse vanadel aadressidel.
„Keskkonnajärelevalve Raplamaa büroo tegevusega kaasneb eritehnika hoiustamise ja hooldamise vajadus, mida on sobivam ja otstarbekam teha keskkonnakaitseinspektorite tööruumide juures. Selliseid tingimusi, mida keskkonnaamet tehnika hoidmiseks vajab, ei ole uues riigimajas võimalik luua,” vahendas keskkonnameti kommunikatsiooninõunik Leili Tuul.
Samuti kinnitas ta, et töötajate koosseisus Raplamaal ühinemine muudatusi kaasa ei toonud. „Ka töö sisu jääb samaks: jätkub keskkonnalubade väljastamine, kooskõlastuste andmine jm endise ameti pädevusse kuuluv, samuti jätkub keskkonnajärelevalve, ainult nüüd toimub see ühes asutuses. Ühtses tööperes oma teadmisi ja ressursse liites on meie tegevus tõhusam, samuti saame oma ressursse paremini kasutada. Inimestele muutub asi mugavamaks – ei ole vaja kaaluda, kumma poole pöörduda ja kumma asutuse küsimus parasjagu võib olla,” vahendas Tuul keskkonnaameti seisukohta.
Tähelepanelikum tasub aga olla meiliaadresside osas endise keskkonnainspektsiooni poole pöördudes. Keskkonnainspektsiooni e-posti aadressid on nüüd lõpuga @keskkonnaamet.ee. Keskkonnaameti üldine e-posti aadress on [email protected]. Samuti tasub teada, et keskkonnaametil on ühtne kliendiinfo telefon 662 5999, kuhu saab küsimuste tekkimisel helistada. Praegusel ajal palubki keskkonnaamet kontori külastamise asemel otsida kontakti pigem e-kanalite kaudu.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare