-0.1 C
Rapla
Laupäev, 27 apr. 2024
Uudised1044 laenutust – Rapla inimesed on uisutamise omaks võtnud

1044 laenutust – Rapla inimesed on uisutamise omaks võtnud

Kui soovid minna Raplas uisutama, siis selleks võimalusi jagub. Esmaspäeval, 18. jaanuaril avati Vesiroosi terviseraja ääres uisutamiseks üks tiik, Vesiroosi kooli ees on avatud jääovaal ning lisaks on uisuväljak rajatud ka Jõe tänava tenniseväljakutele.

Tuleb välja, et Rapla inimesed armastavad uisutada. Teisipäeva, 19. jaanuari lõunase seisuga oli Sadolini spordihoonest uiske laenutatud sel talvel juba 1044 korda. Osa neist on laenutatud kehalise kasvatuse tundide tarbeks õpilastele, aga laenutus toimib ka tavalistele huvilistele.

Laupäeva, 16. jaanuari ennelõunal on Vesiroosi kooli jääovaalil mõned üksikud uisutajad. Aga päris tühi see ei ole. 250-meetrisel ringil teevad tiire nii täiskasvanud kui ka väikesed lapsed. Raja äärde on paigaldatud sildid, et ilma uiskudeta on jää peale astumine keelatud. Seda selleks, et mitte viia sinna liiga palju lund ega jääd lõhkuda.

Vesiroosi jääovaali eest hoolitseb veteransportlane Enno Pütt koostöös kooliga. Lihtne ülesanne see ei ole – nõuab nii aega kui ka teotahet ning esimene suurem sula võib kogu tehtud töö pühkida olematusse. Nii on ühe korra sel talvel juba juhtunud. Esimene jääovaal, mille Pütt kooli ette rajas, sulas neli või viis päeva hiljem üles. Tuli oodata järgmist külma ning teha kõike uuesti. Jääovaali rajamiseks kulub 20-25 tonni vett ja iga üksiku tonni valamiseks kulub tund aega. Enno Pütt on selle koos kooli ja oma poja Jüriga ette võtnud.

Enno on mänginud Järvakandis hokit ning armastab uisutamist lapsepõlvest saati. Ühtlasi on ta kaasa löönud hokiväljakute rajamisel. Idee rajada Vesiroosi juurde jääovaal tuli tal endal. Katsetusi selleks tegi ta juba eelmisel talvel, aga siis ei olnud piisavalt külm. Sajameetrine jäälõik sulas loetud päevadega. Nüüdne ring on vastu pidanud kauem ning peab vastu seni, kuni külma ilma jätkub.

“Hea meel on näha, kui noored ja ka täiskasvanud seal aega veedavad,” rääkis Pütt. Ka ise on ta seal korduvalt uisutamas käinud. “Eile käisin ja täna plaanin ka minna. Nüüd, kui uue jää peale panime, olen neli-viis korda käinud,” rääkis Pütt.

Alates esmaspäevast saab käia uisutamas ka Vesiroosi tiikidel. Vähemalt ühel neist. Väljaku eest hoolitseb Sadolini spordihoone. Teisipäeval rääkis spordihoone juht Toomas Jaaniste, et tal on kokkulepe päästeametiga, kes lubas olemasoleva jää veel kord veega üle kallata. Kõik selleks, et pind eriti siledaks saada. Jaaniste lisas, et eriti hea oleks, kui saaks selle juba teisipäeval ära teha, sest öösel on oodata krõbedaid külmakraade. Sadolini spordihoonest uiske laenates võib neid kasutada nii kooliesisel jääovaalil kui ka tiigi peal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare