-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
LisalehtRohelised Sõnumid: Märjamaa jäätmejaama operaatori leidmise riigihange oli edukas

Rohelised Sõnumid: Märjamaa jäätmejaama operaatori leidmise riigihange oli edukas

Nädalapäevad tagasi, 3. veebruaril allkirjastas Märjamaa vallavalitsus korralduse, millega kinnitati Märjamaa jäätmejaama operaatorteenuse tellimise riigihanke tulemused. Operaatorit otsib Märjamaa vald aastateks 2021-2022. Korraldusest nähtub, et esitati kolm pakkumust, millest üks võeti hiljem tagasi. Edukaks tunnistati Eesti Keskkonnateenused AS-i pakkumus summas 77 255 eurot aastas (ilma käibemaksuta).

Märjamaa jäätmejaama esimene hange ebaõnnestus. Märjamaa abivallavanema Ott Valdma sõnul oli esimese hanke puhul tegemist lihthankega, mille puhul võib tellida teenuseid kuni 60 000 eurot käibemaksuta ning kuna pakkumine ületas seda summat, poleks vald seetõttu saanud sellist lepingut sõlmida.

Teine hange oli avatud menetlusega riigihange. „Riigihanke puhul muutsime pakkumuse vormi ning tõime muutuvhinna komponendina eraldi välja ka suurjäätmed, mis viis kuutasu hinna oluliselt madalamaks võrreldes lihthanke pakkumusega. Kokkuvõttes muidugi on aasta hind päris suur, kuid kuna uuel operaatoril on kohustus ühe kuu jooksul pärast lepingu sõlmimist sisse viia elektrooniline isikutuvastus ID-kaardi kaudu, siis ennustame, et vastuvõetud ohtlike jäätmete ja suurjäätmete hulk võib jääda väiksemaks, kui olime pakkumuse vormil ette näinud, ning seetõttu on aasta maksumus ka kokkuvõttes väiksem,” tõi Valdma välja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare