9.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedHambaarst Marje Nahkur võtab taas patsiente vastu

Hambaarst Marje Nahkur võtab taas patsiente vastu

Möödunud nädalast alates saavad hambaarst Marje Nahkuri pikaajalised patsiendid tema juurde taas aegu broneerida. Uus asukoht on teenindusmajas Viljandi maantee ääres. Hambaarsti sõnul jääb see tema jaoks ka viimaseks tegutsemispaigaks.

Marje Nahkuril täitub tänavu suvel 52 aastat hambaarstina. Tal on hulk kauaaegseid patsiente, kelle jaoks oleks tema tööpõllult taandumine suur kaotus.

Mäletatavasti tegutses Nahkur pikki aastaid Raplas endise perearstikeskuse ruumides Lasteaia tänaval. Uue tervisekeskuse valmimisel kolisid perearstid 2019. aasta sügisel majast välja. Kuna uues tervisekeskuses hambaarstile ja silmaarstile ruume ette nähtud polnud, tuli mõlemal uue pinna probleem ise lahendada. Silmaarst Anne Kase viis oma tegevuse Raplast Kohilasse.

Hambaarst sõlmis aga vallaga lepingu tühjaks jäänud majas siiski jätkata. Leping sõlmiti kuni 2020. aasta augustini ja selle ajani ta majas ka toimetas. Terve talve oli ta majas üksi. Kevadel alustati hoones remonditöid, et see kohandada ajutiseks pinnaks hooldekeskuse renoveerimistööde ajaks. Lepinguperioodi sisse jäi loomulikult ka koroonaaeg.

Möödunud aasta suvel leping lõppes ja tuttavad ruumid tuli selja taha jätta. Marje Nahkur ütles, et majast välja kolides jäi kripeldama sisetunne, nagu töö oleks pooleli jäänud. Ta lisas, et pole sedasorti inimene, kes diivanil vedeleda tahaks. Helistasid ka patsiendid ja uurisid, kas tõesti pole võimalik vastuvõtule tulla.

Kuigi sobiva pinna leidmine on keeruline, jõudis ta lõpuks teenindusmajani. Pärast vajalike tööde tegemist ja paberite kordaajamist ongi ta end teenindusmaja esimesel korrusel sisse seadnud.

Hambaarsti tegevuse kohta annab vihje silt seinal. Peale selle ei ole ta palju rohkem infot oma uuest asukohast jaganud. See aga ei tähenda, et inimesed teda uuesti üles leidnud poleks. Info on levinud suusõnaliselt. Juba tuttavate patsientide sekka on sattunud ka mõni uus.

Marje Nahkuri jaoks on töö oluline osa sotsiaalne pool. Ta naudib suhtlemist, mida töö talle võimaldab. Tööd jätkab ta seega nii iseenda kui ka kauaaegsete patsientide pärast. Nahkur ütles, et tal on patsiente üle terve Eesti. Miks ka väga kaugelt just tema vastuvõtule tullakse, on hambaarstis endaski küsimusi tekitanud. Ilmselt on asi siiski usalduse tekkimises, mis paneb inimesi pikki sõite ette võtma.

Oma tööd plaanib Marje Nahkur korraldada rahulikult ja nii, kuidas olukord kujuneb. Tunni aja peale broneerib ta keskmiselt ühe inimese, sest see jätab talle aega kõike rahulikult teha. „Miks ma peaks tormama?” küsib ta. Töö eesmärk ei ole ju suurte summade teenimine. Nii ongi tal praegu vabadus toimetada täpselt nii, nagu ta ise soovib, ja nii kaua, kuni tahtmist ning tervist on. „Teen seda, millesse usun, usun seda, mida teen,” võttis ta kokku.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare