0.5 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
LisalehtPõhjakotkas: Intervjuu Märjamaa NK rühmapealiku Maret Kolliniga

Põhjakotkas: Intervjuu Märjamaa NK rühmapealiku Maret Kolliniga

Kermo Niinemäe, Märjamaa noorkotkas

Kuidas leidsid tee noorte kotkaste juurde?

Olen aastast 2014 naiskodukaitsja ja kui Merle Niinemets juhtis Märjamaa noorte kotkaste rühma, lubasin talle, et olen selline toetav pool. Alguses käisin laagrites süüa tegemas, siis usaldas Merle mulle mõne väiksema ülesande ja sealt hakkas lumepall veerema.

Lumepall oli veerema pandud, kuidas arenesid asjad edasi?

Hakkasin aktiivsemalt koondustel osalema. Vaatasin kõrvalt ja õppisin, kuidas lastega töö käib, mida nõutakse, millised kohustused kaasnevad.

Millal sai sinust täieõiguslik noortejuht?

Ma isegi ei mäleta täpselt, aga 2018. aastaks olin ennast rühma tegevustesse sisse juurinud ja kuna Märjamaa noorte kotkaste rühm vajas hädasti rühmapealikku, võtsin selle ametikoha rõõmuga vastu.

Oled nüüd mitu aastat kotkastega tegelenud ja jõu raugemise märke ei paista. Mis sind innustab ja motiveerib?

Mind innustab tegutsema kõik uus. Uued tutvused, kogemused. Esitada endale küsimus, kas saan hakkama. Ühtlasi on malevas toredad noortejuhid ja neist on saanud üks osa minu perest.

Sinu rühma tegevustest võtab osa umbes 20 noormeest, sa pead nende koondusi planeerima ja väljasõitudel nende eest vastutama.

Ütle, kas noortejuht on raske olla?

See on selline konksuga küsimus. Kui ma ütleks, et kõik on kerge, siis ma valetaksin. Ei ole kerge. Lastega töö on suur vastutus. Ükski väljasõit, koondus ega laager ei luba hetkekski valvsust kaotada. See aga ei tähenda, et lastega ei oleks põnev, naljakas ega huvitav. Kui leidub tahet noortega tegeleda ja need väikesed raskused ületada, siis järgneb sellele puhas rõõm.

Tihti arvatakse, et noortejuhi töö võtab ära kogu vaba aja ja muid hobisid selle kõrvalt harrastada ei saa. Maret, sinu näitel võib öelda, et nii see ei ole, milliste hobidega sa veel tegeled?

Mind on võrreldud Hunt Kriimsilmaga või multitalentse inimesega, kes vist oskab kõike. Tegelikult see nii ei ole, ausalt ma ei oska kõike. Õpin minagi läbi elu ja see on võrratult nauditav. Mul ei ole üht kindlat hobi, mida eraldi välja tuua. Ma ei eelista ühtegi tegevust teisele, see poleks aus. Mulle meeldib kududa, lõõtsa mängida, laulda, matkata mööda Eestimaad ja külastada väikesaari.

Tundub, et tegevust sul jagub, aga mis on need asjad, mis sinu kui noortejuhi silmad särama panevad?

Koos lastega õppimine, koos erinevate huvitavate tegevuste läbi viimine, enda ja nende teadmiste laiendamine, et hiljem neid noorematele jällegi edasi anda. Noortejuhina meeldib mulle näha laste silmis ehedat rõõmu ja seda, kuidas poistest sirguvad mehed.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare