23.3 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
LisalehtPõhjakotkas: Eidapere NK ja KT tegemised

Põhjakotkas: Eidapere NK ja KT tegemised

Silver Niinemets

Enne eelmise aasta sügist toimus Eidaperes viimane noorkotkaste koondus 12-13 aastat tagasi ja kodutütarde koondus veel mõni aasta enne seda. Möödunud septembris alustasid Eidapere Noorte Kotkaste ja Kodutütarde rühmad taas tegevust. Koos käiakse nädalavahetustel Eidapere koolis. Poole aasta jooksul on korrapäraselt koondusi korraldatud ja õpitud kaardi lugemist, orienteerumist, viisakusreegleid jpm. Noored on saanud osaleda ka esimestes ülemalevalistes laagrites.

Uut aastat alustasid Eidapere rühmade noored matkaga Eidapere külje all asuvasse metsavendade Põrgukraavi punkri asukohta. Matk algas Eidapere kooli juurest, kust liiguti mööda teid ja metsasihte Põrgukraavi poole. Põrgukraavi juures räägiti punkris toimunust ja metsavendade tähtsusest Eesti ajaloos. Pärast seda tehti üles lõke, et grillida vorste ja vahukomme. Lõkke ääres söödi, puhati ja aeti juttu. Pärast puhkust algas tee tagasi kooli poole, kus matk sai ametliku lõpu.

Matka kogupikkus oli umbes 8 kilomeetrit. Olenemata suurest vahemaast läbisid matka nurinata ka kõige nooremad liikmed. Infot Eidapere Kodutütarde ja Noorte Kotkaste koonduste kohta saab rühmapealikult e-kirja teel: [email protected]

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare