5.7 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
LisalehtPõhjakotkas: Naiskodukaitse Rapla ringkonna loojad on taas tegutsemas

Põhjakotkas: Naiskodukaitse Rapla ringkonna loojad on taas tegutsemas

Liina Langi

Naiskodukaitse Rapla ringkonna Taastulijate jaoskond on Eestis ainulaadne. 2020. aasta jaanuaris kohtusid Naiskodukaitse taasloomise algusaastatel siinkandis tegutsenud naised meenutusõhtul ning peagi sündis mõte tänase organisatsiooniga ühineda.

Aasta lõpul loodud jaoskonnal on hetkel üheksa toetajaliiget ning kaks tegevliiget ja ridu loodetakse veelgi täiendada. Vastloodud jaoskonna liikmed on laiali mööda Eestit, üks neist asub suisa Norras. Koos plaanitakse käia sellest hoolimata vähemasti korra kuus.

Eestvedaja Lea Sulaoja (end. Leopard) sõnul ei ühinetud mitte niisama ajaveetmiseks – naistel on kindel plaan korrastada ja taastada ajalooline mälubaas ringkonna loomise algusaastatest ning uurida ka sõjaeelse organisatsiooni tegemisi siinmail. Märkimisväärne on, et peaaegu kõik naised on endale kiirelt leidnud ametikohad ja tegevussuunad Rapla maleva evakuatsioonirühma ridades.

Huviga vaadatakse tulevikku ning ollakse valmis osalema õppustel ja vajadusel tegutsema. Taastulijatel on seljataga mitu koosolekut ning ka esimene ühine matkakogemus põhjarannikul. „Elu on meid laiali pillutanud, tahe toob taas kokku. Matkal käia võib ka niisama, kambakesi, aga meil on asju ajada. Oleme ridades ikka tegutsemise pärast,“ sõnas Lea.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare