2.2 C
Rapla
Teisipäev, 16 apr. 2024
LisalehtKukitemuki: Kristiina Ehin pälvis kirjanduspreemia

Kukitemuki: Kristiina Ehin pälvis kirjanduspreemia

Järva valla A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia žürii valis tänavuseks laureaadiks Kristiina Ehini tema 2020. aastal ilmunud luulekogu „Janu on kõikidel üks” eest. Järva valla raamatukogu direktor Karmen Velitschinsky ütles ERR-ile, et Ehini luulekogu käsitleb teemasid, mis olid ka Tammsaarele väga olulised. Preemia antakse üle Eesti Vabariigi aastapäeval, 24. veebruaril Albu rahvamajas.

Kokku 18 teose hulgast valiti välja viis, mis pälvisid žüriilt kõrgemad hinnangud. Ehini teose kõrval leidsid tunnustust ka Ira Lemberi „Tütarlaps maalilt”, Vahur Afanasjevi „Õitsengu äärel”, Mihkel Muti „Mägrad hernes” ja Ain Küti „Kuldse medaljoni mõistatus”.

„Janu on kõikidel üks” on Raplast pärit Kristiina Ehini üheksas luulekogu. Teoses käsitletakse mitmeid teemasid alates ajaloost, armastusest ja eestlusest ning lõpetades poliitika ja ühiskonnaprobleemidega. Kogumikku mahtunud luuletuste tarvis on kirjanik leidnud inspiratsiooni nii ammustest aegadest kui ka möödunud aasta esimesest koroonalainest ning eriolukorrast.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare