Kukitemuki: Ilmus Andres Ehini valikkogu „Kimbuke sinilolli”

0
104

Möödunud aasta lõpus andsid Kristiina Ehin ja Ly Seppel-Ehin välja Andres Ehini poole sajandi jooksul kirjutatud luuletuste esimese täieliku valikkogu.

Kogumiku „Kimbuke sinilolli” tutvustuses on öeldud, et peale juba varem ilmunud luuletuste leidub kogumikus seni avalikkusele tundmata ridu, mis avastati Rahvusarhiivist Tartu KGB osakonna toimikust. Raamatu järelsõnas portreteerib oma isa ja tema loomingut Kristiina Ehin. Raamat on pühendatud Andres Ehini 80. sünniaastapäevale.

Kristiina Ehin on raamatu soovituses kirjutanud, et emaga kogumikku kokku pannes lähtuti isa Andrese loomepõhimõttest, et luule on sõnamäng, mis pingestub sõnade maagiaks. Andres Ehinile omasele sürrealistlikule luulele on tasakaaluks raamatukaante vahele poetatud traditsioonilisemas laadis tekste.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare