1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
LisalehtUuskasutuskeskuse kaubik kogub raplamaalastelt annetusi

Uuskasutuskeskuse kaubik kogub raplamaalastelt annetusi

Mida hakata peale kodus üleliigseks muutunud, kuid siiski kasutuskõlblike tarbeesemete ja riietega? Uuskasutuskeskuse kaubik tuleb Raplasse, et pakkuda inimestele mugavat võimalust neist vabaneda.

Nii nagu möödunud sügisel, tuleb 20. märtsil uuskasutuskeskuse kaubik taas Raplasse, et võtta vastu üleliigseks muutunud, kuid jätkuvalt heas korras asju. Kaubik peatub Rappeli keskuse parklas kell 11-13.

Kevadpuhastuse käigus kipub kappidest tulema välja omajagu asju, mis enam kasutust ei leia, kuid mida kellelegi ka pakkuda ei oska. Siinkohal tulebki appi uuskasutuskeskus, mis on valmis need asjad vastu võtma. Kaubikusse saab viia kõike lauanõudest riiete ja raamatuteni.

See on hea võimalus kasutuskõlblikud asjad jäätmejaama asemel uuele ringile saata. Uuskasutuskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht Esme Kassak rääkis, et iga aasta läheb nende kaudu uuesti ringlusesse sadu tonne asju, mis muidu prügimäel võiksid lõpetada. Annetatud asjadest osa liigub edasi abivajajatele. Oma koostööpartnerite kaudu toetab uuskasutuskeskus suurperesid, naiste varjupaiku, koduta jäänud inimesi ja loomade varjupaiku. Suurem osa annetusi pannakse aga müüki. Saadud tuluga kaetakse isemajandava organisatsioonina kaupluste ülalpidamiskulud ja laienemise Eestis.

Kaubiku külastamise soovist ette teatama ei pea, aga annetajatelt oodatakse kaine mõistuse kasutamist ning üksteisest ohutu kauguse hoidmist. Annetused saab üle anda kontaktivabalt.

Annetused peaksid olema puhtad ja terved. Äärmisel juhul peaks annetaja olema veendunud, et määrdumine tuleb pesus lihtsasti välja. Kassak soovitab lähtuda mõtlemisest, kas annetaja ise oleks valmis selle eseme kasutusse võtma. Katkiste asjade annetamine võib olla ohuks järgmisele kasutajale. Ta meenutab olukorda, kus uuskasutuskeskusele pakuti väliselt korralikku lapsevankrit, mille kandetala oli natuke katki. Selliste annetuste üleandmine ei ole tema hinnangul vastutustundlik.

Kaubikusse ei tasu ka mööblit tuua, sest siis poleks kuigi palju ruumi muudele esemetele. Äärmisel juhul mahutatakse ära mõni väiksem mööbliese nagu lastelaud.

Oodatud on seega puhtad ja terved rõivad, jalatsid, mänguasjad, nõud, köögitarbed, raamatud, spordi- ja hobitarbed, kodusisustus ja väiksem kodutehnika. Annetada võib ka hooajaväliseid kaupu, näiteks talispordivahendeid. Hästi hoitud vahendid kestavad ajas ja võivad järgmisel hooajal rõõmustada juba järgmisi kasutajaid.

Miks annetada?

* Tuues koduses majapidamises pikalt seisma jäänud asja ära, väldid selle jõudmist prügimäele.

* Annetades asjad, mida tegelikult iga päev ei kasuta, saad koju ruumi juurde.

* Teed heateo nii endale kui ka keskkonnale. Meie planeedi ressurss on piiratud, taaskasutamine säästab keskkonda.

* Paljudel ei ole võimalik täiesti uut asja osta, seega Sinu annetatud ese võib olla kellegi teise jaoks ainuke võimalus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare