-1.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
ArvamusBrasiilia treeneri kiire langemine tähesärast tolmu

Brasiilia treeneri kiire langemine tähesärast tolmu

Jäle. Eemaletõukav. Kui see, mida on viimase nädala jooksul räägitud jalgpallitreener Getulio Aurelio Fredo tegevuse kohta, vastab tõele, siis just nii saab tema tegevust kirjeldada.

Kõik hakkas hargnema 10. märtsi õhtul, kui endine naisjalgpallur, kes nüüd kannab nime Mia Belle Trisna, pihtis Kanal 2 saates “Õhtu”, et kui ta oli neljateistaastane neiu, võttis treener temalt süütuse. Treeneri nimi jäi saates mainimata. Alles loetud päevad hiljem tuli ajakirjanduses välja, et kõnealune treener oli brasiillane Getulio Aurelio Fredo.

Tegemist on tõelise hiiglase langemisega. Mäletan, et ta sisenes Eesti jalgpalli 2007. aastal komeedina. Ta oli esimene brasiillasest peatreener Eesti meistriliigas ning tõi Nõmme Kalju meeskonda ka Brasiiliast mängijaid. Sambajalgpall sai Eestis jalad alla. Fännid hüüdsid tribüünilt Getulio nime, kui Kalju võitis. Nüüd on see kõik lagunenud. Kui 10. märtsi õhtul Kanal 2 saade eetrisse läks ja endise jalgpalluri tunnistus avalikuks sai, oskas vaevalt keegi arvata, kuhu need sündmused nädal aega hiljem viinud on. Asi on läinud õigustatult väga tõsiseks.

On ütlematagi selge, et täiskasvanud mees, kes tahab töötada noortetreenerina, ei saa endale lubada selliseid suhteid alaealise tüdrukuga. Teisipäeva, 16. märtsi seisuga oli Nõmme Kalju jalgpalliklubi välja öelnud, et Getuliol enam kohta nende klubis ei ole. Eesti Jalgpalli Liit algatas 12. märtsil distsiplinaaruurimise ning edastas kogutud materjalid võimalike teiste kannatanute kohta politseile ja prokuratuurile. Pole üldsegi imekspandav, kui seoses sellega saabub veel tõsisemaid tagajärgi. Üks neist on näiteks see, et senine Nõmme Kalju särgisponsor Paf ütles lepingu üles. See on suur asi, sest leping oli sõlmitud kuni 2023. aasta lõpuni ning selle väärtus oli kokku 340 000 eurot.

See pole kaotus mitte ainult Nõmme Kalju või Eesti jalgpalli, vaid tegelikult spordi jaoks laiemalt. Samas on Pafi käik mõistetav. “Antud juhtum on väga tõsine ja häiriv ning seda peavad lõpuni uurima vastavad ametkonnad. Treeneri käitumine ei olnud aktsepteeritav ning ei sobi meie ühiskonda. Meie poolt on antud sponsorleping lõpetatud ja me ei soovi olla klubiga rohkem seotud,” selgitas Pafi juht Allar Levandi.

Minul endal on Getulioga olnud ainult põgusad kokkupuuted. Õieti meenubki üksainus päev 2007. aasta suvest. Olin koos oma rannajalgpalli võistkonnaga Eesti meistrivõistluste etapil Pirita rannas. Alagruppide loosimise käigus sai teatavaks, et meid on loositud ühte alagruppi brasiillastega. Mäletan, et see tundus põnev ja isegi eksootiline. Väljakul olid nad meist paremad ja mälu järgi öeldes võitsid meid 5:1. Väga selgelt mäletan, et brasiillaste võistkonnas oli ka Getulio, ta oli teistest vanem ja jäi seetõttu silma. Seal võistkonnas oli veel vähemalt üks brasiillane, kes hiljem mängis Nõmme Kalju ridades meistriliigas.

Jalgpallifännile nagu mina jättis ta eemalt vaadates muheda ja sõbraliku mulje. Nüüd on see kõik pöördumatult muutunud. Aeg näitab, kuhu see saaga lõpuks välja jõuab.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare