Koroona-Eri: Politsei on reageerinud kahele noortekampade kogunemisele

1
492
Illustreeriv foto: Siim Solman.

Politsei roll on veenduda, et inimesed kehtestatud piirangutest tõesti kinni peavad. Seda tehakse nii patrulli käigus kui ka väljakutsete peale. Sealjuures on tulnud kahel korral reageerida noortekampade kogunemisele.

Alates 11. märtsist kehtivad Eestis rangemad piirangud, et vähendada kontakte inimeste vahel. Eesmärk on saada koroonaviiruse levik Eestis kontrolli alla ja tagada Eesti tervishoiusüsteemi toimepidevus.

Rapla politseijaoskonna juht Janno Ruus ütles, et alates rangemate piirangute kehtestamisest ei ole Raplamaal suuri probleeme olnud. Politsei kontrollib kaubanduskeskustes ja ühistranspordis maski kandmist ning nüüd ka 2+2 reeglist kinnipidamist. Politseil on tulnud ka reageerida olukordadele, kus avalikes kohtades on kogunenud noortekambad. Ruus ütles, et alates 11. märtsist on ette tulnud kaks sellist olukorda. Üks neist oli Rapla ning teine Märjamaa bussijaamas.

Rapla bussijaama puhul saadi sellekohane vihje Põhja-Eesti Ühistranspordikeskusest ja Märjamaa kogunemise puhul helistas politseisse kohalik elanik. Mõlemal juhul sõitis politseipatrull kohale ning selgitas, millised piirangud praegu Eestis kehtivad. Kummalgi juhul edasisi probleeme ei tekkinud ja olukord lahenes. Kui võtta kokku kõik politseile laekunud teated avalikest kogunemistest Raplamaa piires, ütles Ruus, et need jäävad kümne piiresse.

Regulaarselt käivad patrullid kontrollimas ka maskide kandmist avalikes kohtades – nii kaubanduskeskustes kui ka ühistranspordis. Internetis on üleval videosid selle kohta, kuidas nn maskivastased norivad politseiga tüli, keelduvad maski kandmast ja lisaks filmivad seda kõike. Ruus sõnas, et Raplamaal sellist olukorda ette tulnud ei ole. Avalikes kohtades, näiteks ühistranspordis, on patrullid küll kohanud inimesi, kellel maski ees ei ole, aga enamasti on nad võtnud vastu politsei pakutud maski ja nõustunud seda kandma. Ruus tõi välja, et vaid mõnel üksikul juhul on inimesed maskist keeldunud. Politsei koormust kehtivad piirangud siiski tõstnud ei ole. “Vaatasin möödunud nädalavahetuse patrullide aruandeid ja midagi erilist sealt välja ei tulnud,” sõnas Ruus.

11. märtsil kehtima hakanud piirangutes on selgesti sõnastatud, et avatuks võivad jääda ainult esmavajalikud kauplused. Need on toidukauplused, apteegid, abivahendeid ja meditsiiniseadmeid müüvad kauplused, telekommunikatsiooniettevõtete esinduste müügikohad, prillipoed, lemmikloomapoed ja tanklad. Selles osas on politseil tekkinud mõningaid küsimusi, sest nii Raplas kui ka Märjamaal on avatud Coop Ehituskeskus. Seal müüakse koos nii toidu- kui ka ehituskaupu. Janno Ruus ütles, et see olukord on tekitanud küsimusi ning sellekohane info on edastatud Terviseametile, kelle vastust praegu oodatakse.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
K.K.
17/03/2021 23:04

Endise erilasteaia Pääsupesa õuel lasteaialaste jaoks olnud varjualusesse kogunevad ka noored… üldse on kurb seda lasteaiahoovi vaadata… hooldamata, lõhutud ja lagunev. Vald võiks sellega midagi ette võtta – lammutagu need laste mänguväljaku jäänukid ära, kui hooldada ei taha…