7.7 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
UudisedKemikaaliohutuse reidil kontrolliti kahte Raplamaa asutust

Kemikaaliohutuse reidil kontrolliti kahte Raplamaa asutust

Päästeamet ja Tööinspektsioon viisid läbi ühise reidi, et kontrollida Eesti asutusi, mis käitlevad ohtlikke kemikaale väikeses koguses. Kokku külastas Päästeamet 54 asutust, millest kaks asuvad Raplamaal. Riiklikul tasandil oli kõik korras vaid ligi veerandil külastatud asutustest.

Reid toimus veebruari keskpaigast kuni 12. märtsini. Raplamaal kontrollis Päästeamet kahte asutust, värvitsehhi ja ujulat. Ühes oli kõik korras ja teises esinesid mõningad puudused. Lääne päästekeskuse ohutusjärelevalvebüroo peainspektori Tiiu Varik-Sau sõnul oli ujulas miinuseks see, et puudusid isikukaitsevahendid (prillid, mask, kindad jne) ja kui juhtuma peaks kemikaali leke, siis kohapeal ei ole võimekust leketega tegeleda.

„Kuigi töötajate valmisolek ja teadmised tundusid olevat kemikaalide käitlemise koha pealt head, sest praktika on igapäevane, aga ilma isikukaitsevahenditeta riskivad nad kindlasti oma tervisega,” ütles Varik-Sau. Tööandja sai sellekohase teavituse Tööinspektsioonilt, kellel on vastav pädevus rikkumist menetleda.

Kemikaaliohutuse reidi ajal küsiti andmeid kemikaalide kohta, hinnati kemikaalide hoiukohtade nõuetele vastavust, töötajate teadlikkust ning koolitatust (sh õppuste korraldamist) õnnetusjuhtumi avastamisest ja tegevustest õnnetuse korral, sh kas on olemas vajalikul hulgal vahendeid selle tagajärgede likvideerimiseks. Kontrolli põhirõhk suunati just kemikaalide hoiukohale ning selle ümbrusele asutuses.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare