-3.4 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
UudisedLelle alevik saab uue toidukaupluse

Lelle alevik saab uue toidukaupluse

Kehtna vallavolikogu algatas detailplaneeringu, mille kohaselt rajatakse Lelle alevikku toidukauplus. Raplamaa Sõnumite andmetel avab kaupluse poekett Meie Toidukaubad.

Planeeritav ala asub Lelle aleviku lõunapiiril. Detailplaneeringu järgi ehitatakse kauplus otse Tallinna-Rapla-Türi maantee äärde, Lelle ristmiku juurde, kus praegu asuvad aiamaad. Põhja pool piirneb ala Pärnu maanteega.

Planeeringuala suurus on 6594 ruutmeetrit. Kehtna abivallavanem Jalmar Mandel ütles, et nüüd algab detailplaneeringu koostamine, mille käigus toimuvad avalikustamise koosolekud. See kestab kuni pool aastat. Kui protsess kulgeb edukalt, saab volikogu detailplaneeringu kehtestada.

Üks Lelle elanikke informeeriv rahvakoosolek, kus tutvustati ideed Lelle aleviku sissesõidutee äärde Türi maanteega piirnevale valla kinnistule rajada toidukauplus, oli möödunud aasta lõpus. Jalmar Mandel ütles, et enamik Lelle elanikest toetas ideed rajada uus kauplus. Küll aga vajab eraldi lahendamist küsimus, mis puudutab kohalike inimeste aiamaid, mis asuvad samas kohas, kuhu plaani järgi tuleb kauplus.

“Kaupluse ehituse alla jäävad umbes pooled aiamaadest. Et aiamaade kasutus on niikuinii vaja korrastada, sest kõik maatükid ei ole haritud, osa kasvuhooneid on lagunenud ja kasutajad vallavalitsusele teadmata, on vallavalitsus alustanud aiamaade kasutajate väljaselgitamisega,” rääkis Mandel. “Nendele, kelle maatükk jääb kaupluse ehituse maale, antakse kasutamiseks uus maatükk.”

Raplamaa Sõnumid võttis ühendust ka Meie Toidukaupadega, mille esindaja Toomas Põld vastas, et kuna ta viibib välismaal, ei saa ta praegu küsimustele vastata, kuid on valmis seda tegema aprilli alguses.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare