7.2 C
Rapla
Laupäev, 22 juuni 2024
ArtikkelPiret Minni mälestusfond toetab maakonna noori muusikuid

Piret Minni mälestusfond toetab maakonna noori muusikuid

Raplamaa muusikakoolide õpilastel on tänavu kevadel võimalik osaleda esmakordselt toimuval konkursil “Raplamaa noor muusik”. Konkursi Grand Prix’ võitja kuulutatakse välja Rapla kirikumuusika festivali avakontserdil 26. juunil.

Konkurss toimub kahes vanusegrupis, 7-11-aastased ja 12-18-aastased ning osalema oodatakse kõikide muusikaerialade õpilasi. Konkursi eelvoor ja finaal on praeguste plaanide järgi 13. mail, kui lisaks võitjate autasustamisele avatakse pidulikult ka Raplamaa noore muusiku stipendiumifond. Mõte algatada muusikakoolide vaheline „Raplamaa noore muusiku“ konkurss sai alguse juba üle-eelmisel aastal ning sel aastal toimubki konkurss Raplamaa kuue muusikakooli õpilaste vahel.

26. juunil, enne Rapla kirikumuusika festivali avakontserti on Rapla kultuurikeskuses kontsert, kus esinevad mõlema vanusegrupi kolm paremat muusikut ja valitakse välja Grand Prix’ võitja.

Samal õhtul on Rapla kirikumuusika festivali avakontsert Rapla kirikus, kus kõlab G. Faure’ “Reekviem” Tallinna Kammerkoori ja Estonia Seltsi segakoori esituses, dirigent on Heli Jürgenson. Selle kontserdi käigus kuulutatakse välja ka noorte muusikute konkursi Grand Prix’ võitja. Lill loodab, et koostöös ettevõtjatega saab Grand Prix’ võitjale välja anda auhinna või ka rändauhinna. Kõik ettepanekud selles osas on väga oodatud.

Mõlema vanusegrupi kolm paremat saavad lisaks rahapreemia Raplamaa noore muusiku stipendiumifondist. Konkursi ellukutsuja Pille Lille sõnul sai noore muusiku stipendiumifondi mõte alguse siis, kui Rapla varalahkunud vallavanema Piret Minni perekond palus matusepärgade ja -lillede asemel teha annetuse Rapla kirikumuusika festivalile. Mälestusfondi kogunes 1300 eurot. Pille Lill arvas, et lisaks konkursile võiks luua Piret Minni auks Raplamaa noore muusiku stipendiumifondi, millest saaks konkursi tublimaid rahapreemiaga tunnustada.

Ennekõike on stipendiumifond mõeldudki Raplamaa noore muusiku konkursi preemiafondiks, kuid Lill usub, et selle kaudu saaks paar korda aastas taotleda näiteks raha välismaale konkurssidele sõiduks, uute pillide ostuks või kasvõi muusikakõrgkooli õppetoetusteks. Stipendiumifondi statuut on leitav Muusikute fondi PLMF kodulehel www.plmf.ee.

Raplamaa noore muusiku konkursi žürii esimees on Pille Lill (PLMF kunstiline juht) ja liikmed Peeter Paemurru (EMTA professor, tšello), Marko Martin (EMTA õppejõud, klaver) ning Neeme Ots (TMKK, TMK ja Viimsi MK õpetaja, trompet).

Rapla kirikumuusika festivali juurde on loodud eraldi pangaarve, mille kaudu oodatakse häid inimesi toetama Raplamaa noore muusiku stipendiumifondi juba täna – a/a EE892200221051601091 Swedbankis selgitusega “Noor muusik”.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare