6.6 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
LisalehtPõhjakotkas: Kodutütarde ja noorte kotkaste oskuste laager

Põhjakotkas: Kodutütarde ja noorte kotkaste oskuste laager

Enely Kangrumägi

Sellel aastal toimub Rapla kodutütardele ja noortele kotkastele viieetapiline oskuste laager. Laagrite eesmärk on õpetada noortele eluks vajalikke oskusi ning tutvustada Kaitseliidu ja Naiskodukaitse tegevust.
Esimene laager toimus 26.-27. veebruaril. Kogunesime Rapla maleva laohoones, kus räägiti laagri reeglitest ja tutvustati laagri põhimõtet. Enne metsa minekut tegi tagalajuhataja Eduard Meresmäe laagrilistele laos ringkäigu, kaitseliitlane Kalev Kiviste rääkis oma teenistusajast Kaitseliidus ning kodutütarde ringkonnavanem Kristel Kaasiku tutvustas Naiskodukaitse tegevust.
Laagrilised jaotati kaheks salgaks, siis pandi asjad autosse ja sõit Kaiu võis alata. Kohale jõudes sai igaüks endale 24h kuivtoidupaki. Kuna pakkide sisu oli erinev, tekitas see palju elevust. Söögi valmistamiseks keedeti vett katelokiga. Pärast vähest pusimist said kõik kateloki kasutamise selgeks ja võisid hakata nautima oma lõunasööki. Pärast einet hakati püstitama telke ning nende tarvis kuuseoksi korjama. Kahe Kaiu kaitseliitlase, Ürmo Nuiamäe ja Avo Vesti abiga sai selgeks, kuidas ehitada välikemmergut. Enne öörahu koguneti lõkke ümber ja need, kes tahtsid, said tulel küpsetada vorste ja vahukomme.
Pärast täieliku pimeduse saabumist said kõik huvilised käia tiiru metsas ja katsetada, kuidas töötab öövaatlusseade, hiljem rääkis Avo matkakoti pakkimisest ja pärast seda mindi telkidesse, pandi välja patrullid ning algas öörahu.

  1. veebruari hommik algas hommikusöögi valmistamisega. Kõhud täis, sai Avo ja Ürmo juhendamisel vaadata, kuidas pannakse kokku miinipildujat. Pärast miinipildujaga tutvumist näitas kaitseliitlane Siim Illopmägi, kuidas määratakse kaugvaatlusseadmega vahemaid ja rääkis selle töö vajalikkusest.
    Hiljem võeti suund Kaiu põhikooli, kus ootas juba tuttav Kalev Kiviste, et rääkida topograafiast ja õpetada koordinaate lugema. Kui kaart selge, võeti paaridesse ja mindi orienteeruma. Matka käigus kasutati kõiki oskusi ja teadmisi, mida varem laagrites on õpitud. Esimesed finišeerujad panid kokku telgid ja korrastasid laagriplatsi.
    Enne imelist oskuste laagri lõppu koguneti kokku, juhendajad said öelda laagri lõppsõna ja tublimaid matkajaid premeeriti. Rapla laohoones tõsteti autost asjad maha ja jäeti hüvasti. Esimene oskuste laager oli väga õpetlik ja tore võimalus ennast proovile panna.
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare