1.6 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
LisalehtPõhjakotkas: Naiskodukaitsjad kutsuvad veteranikuul seiklema

Põhjakotkas: Naiskodukaitsjad kutsuvad veteranikuul seiklema

Nele Pernits, Naiskodukaitse Rapla ringkonna esinaine

Aprill on juba aastaid veteranikuu, mil kõikjal tänavapildis võib näha sinilille märki kandvaid ja sellega meie veteranidele au andvaid inimesi. 23. aprillil, veteranipäeval heisatakse veteranide auks ja hukkunud kaitseväelaste mälestuseks riigilipud.

Rapla ringkonna naiskodukaitsjad korraldavad sel aastal “Anname au!” kampaania ajal annetuste kogumiseks seitsmes asulas Raplamaal Sinililleseikluse. See on põnev nutiorienteerumine, kus igas punktis ootab osalejaid kas küsimus või vahva ülesanne. Mõned küsimused on seotud konkreetse punkti asukohaga ja teistel pole asukohaga midagi pistmist.

Seigelda saab üksi, kaaslasega või kogu perega. Seiklemiseks on vaja internetiühendusega mobiiltelefoni ja rõõmsat meelt. Rajad on 3-5 kilomeetrit pikad, läbitavad ka lapsevankriga ja kõigile jõukohased.

Pääsu Sinililleseikluse rajale tagab mõne sinililletoote soetamine. Sinililleseiklus on avatud 1.-23. aprillini korraga seitsmes asulas: Raplas, Märjamaal, Kohilas, Järvakandis, Kaereperes, Kaius ja Kehtnas. Igal nädalal loositakse osalenute vahel välja mõni Naiskodukaitse meene. Kogu täpsem info toodete soetamise ja rajale mineku kohta leiab Sinililleseikluse kampaanialeheküljelt https://sinililleseiklus.voog.com/

Kes tunneb, et tahaks veteranide toetuseks oma panuse anda, aga ei soovi seigelda, saab sealtsamast vajaliku info. Anname koos au!

2021. aasta kevadel kogutakse raha, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilille sümboolika müügist saadav tulu aitab Narva Haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ-l Peaasjad jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Viljandi linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul arendada erivajadustega inimeste sporti.

Tänapäeva veteranid on osalenud rahvusvahelistel sõjalistel ja rahutagamise operatsioonidel Horvaatias, Liibanonis, Bosnia ja Hertsegoviinas, Kosovos, Kesk-Aafrika Vabariigis, Iraagis, Afganistanis, Malis, Iisraelis, Süürias, Makedoonias, Adeni lahel ja Vahemerel. Veterane on meie seas üle 3000. Nende pered ja kodud on kõikjal Eestis, neid võib leida tegutsemas väga erinevatel elu- ja huvialadel.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare