-8.4 C
Rapla
Pühapäev, 10 dets. 2023
LisalehtRohelised Sõnumid: Autojuht, ole tähelepanelik! Konnade kevadränne algas

Rohelised Sõnumid: Autojuht, ole tähelepanelik! Konnade kevadränne algas

Rohelised Sõnumid

Soojad kevadilmad on oma talvitumispaikadest välja meelitanud ka konnad. Alanud on iga-aastane kevadränne kudemispaikadesse. Ränne kulgeb ka üle sõiduteede ning lõppeb paljudele kahepaiksetele kurvalt. Seetõttu kutsub Eestimaa Looduse Fond autojuhte üles konni märkama, võimalusel nende rändeteekonnaga ristuvates teelõikudes kiirust vähendama ning rändega ristuvaid maanteid päikeseloojangust keskööni vältima.

Kahepaiksed rändavad enda kudemispaikadesse pulmi pidama igal kevadel, kui õhtused ja öised temperatuurid on selleks sobivalt soojad. Konnad liiguvad alates päikeseloojangust 2–4 tunni jooksul, rände tippaeg on kella 22–23 vahel õhtul.

Konnade rändeteede kohta saab infot ka algatuse „Konnad teel(t)” lehelt: konnad.elfond.ee/vaatlused

Kahepaiksete üle tee aitamise talguid sel aastal pandeemia tõttu ei toimu. See ei takista vabatahtlikel oma pereringis, hajutatult ning koroonakriisist tulenevaid ohutusreegleid järgides konnade abistamist. Samalt kodulehelt saab ka juhised, kuidas seda iseseisvalt teha.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Irene Marita
21. apr. 2021 10:12

KONNI VÕIB JA PEAB, NAGU TEISIGI ELUSOLEMDEID ,KAITSMA KA RÄNNETEVAHELISEL AJAL.
METSAVAHETEEDEL , PÕLDUDE VAHETEEDEL /kust neil kuhugi minna pole ega oska, sest üle tee tuleb teine põld vastu ja ta kas maetakse elusalt,st.kümtakse sisse, mürgitatakse või hakitakse niidukiga, kes sinna sattus/ ON TIHTILUGU PISIKESI KONNAKESI, MÕNI SUUREM HULGAS, KIMALASI, LIBLIKAID ,VUTTE jt. AUTODE ,JALGRATASTE JA KOGUNISTI JALGADE ALL LÕMASTATUD MÄIT. PUIDUST RABARADADEL. INIMESED TORMAVAD SEAL, NAGU KOOSOLEKULE,ISEGI SISALIKUD KADUSID,RÄÄKIMATA MUUDEST .
ÕLLEPURGI KÄTTESAAMISE AEGA EI PEAKS SEKUNDITES MÕÕTMA JA METSAVAHEL VÕI KUSTAHES RALLITAMA .

Kõik uudised
Kuulutused