-0.6 C
Rapla
Teisipäev, 19 märts 2024
ArvamusJuhtkiri: Ei midagi isiklikku, paljalt põhimõtte pärast!

Juhtkiri: Ei midagi isiklikku, paljalt põhimõtte pärast!

Ilmselt on fännide poolt tõesti mõneti üle võimendatud, kui öeldakse, et korvpall on Raplale sama tähtis kui raamatukogu või kultuurikeskus. Neid nähtusi ei ole võimalik võrrelda.

Ja üldse, selliste paralleelide tõmbamine on meelevaldne ning võib igati põhjendatud diskussiooni hoopis valedele rööbastele juhtida. Pealegi ei vaja korvpalli olulisus ja sellest tulenev tulu Rapla kontekstis üldse mingisugust tõestamist – Jaak Karp on selle juba ammu piltlikult öeldes „puust ette teinud ja punaseks värvinud”. Peab olema pime, et seda mitte märgata. Isegi üsna spordikauged inimesed mõistavad, kui oluline on nii valla kui ka maakonna vaatenurgast võetuna siinse profimeeskonna toetamine.

Kordamist mittevajav fakt on, et korvpalli esindusmeeskonna muljetavaldav mäng kõrgliigas on Rapla tuntusele vägagi kasuks tulnud. Selle vastu töötamine ehk siis esindusmeeskonna rahastusmudeli eelnõu hääletamisele panemise vastu krillimine mõjub kindlasti vallavalitsuse ning volikogu mainet kahjustavalt. Pole kahtlustki, et selline tegevus ei jääks üleriigilise vastukajata, kui Rapla klubi, millel on austajaid ka maakonnast kaugemal, peaks äkki lõpetama.

Ja krillimine see ju on, kui üks volikogu koalitsiooni osapooltest peatab ootamatult vahetult enne koosoleku algust juhtivkomisjoni heakskiidu leidnud ja juba volikogu päevakorda kirjutatud korvpalliklubi rahastamise eelnõu, ilma et tal oleks asemele pakkuda mingit muud lahendust. Alternatiivset ettepanekut ei ole ka järgmiseks volikogu koosolekuks. On ainult põhimõte – meile ei meeldi, et korvpall saab nii palju raha! Paraku oleks mõistlik enne, kui selliste „põhimõtteliste” küsimustega tegelema hakatakse, igal volikogu liikmel endalt küsida, kuidas mõjub niisugune jõrramine spordiakadeemiat asutava maakonna mainele, rääkimata valla enda imidžist.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
külamees
5. mai 2021 07:57

Mida see maakond on korvpalli edendamiseks peale lõputu sõnamulina teinud?