-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
LisalehtKukitemuki: Ei on Ei: Lugusid vägivalla teemadel

Kukitemuki: Ei on Ei: Lugusid vägivalla teemadel

2019. aasta 1. oktoobril alustas Instagramis postitamist konto nimega Ei on Ei (hashtag_eionei). Esimene postitus on üleskutse noortele (ja ka neile, kes on olnud kunagi noored) jagamaks oma kogemusi seksuaalse ärakasutamisega. „Neile, kelle EI-d ei ole kuulatud,“ seisab üleskutse juures.

Konto loodi, et pakkuda noortele platvormi rääkimaks südamelt ära oma valusad kogemused, kus nad on kokku puutunud seksuaalse ärakasutamise, kiusamise, vaimse ja füüsilise vägivallaga.

Tänaseks on kontol 770 jälgijat ja 143 postitust, millest mitmed sisaldavad lugusid, mida noored on otsustanud hingelt ära saada. Osalt on tegemist teraapilise platvormiga, kus muidu võib-olla oma kogemusi ja kokkupuuteid endale hoidnud teismelised saavad anonüümselt jagada laiema ringi inimestega, kes on samas ohutult kaugel, seda, mis on nendega juhtunud.

Lisaks on see keskkond arendav eakaaslastele, kes ei ole selliste olukordadega kokku puutunud, kuid tänu loetule saavad paremini aru sellest, mida teised on pidanud läbi elama. Samuti saavad tuge lapsevanemad, kes võib-olla ei tea, millised on tänapäeva noorte kokkupuutepunktid. Ei on Ei annab võimaluse näha läbilõiget ühiskonnast, kuid jagab ka asjalikke näpunäiteid nii vägivalda kogenud noortele kui ka teistele, kes võiksid kannatanuid toetada.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare