4.9 C
Rapla
Reede, 26 apr. 2024
UudisedRapla uus kortermaja sai nurgakivi

Rapla uus kortermaja sai nurgakivi

Raplasse kerkiv uus korterelamu ehk Mahlamäe Kodu sai sümboolse nurgakivi.

Möödunud neljapäeval kogunesid projektiga seotud inimesed korterelamu juurde, et olulist etappi tähistada. „Sellist ehitatavat korterelamut on Raplasse oodatud juba aastaid,” ütles Avo Allikmäe, kes on nii ehitaja kui ka arendaja esindaja. „Minu teada ehitati viimane korterelamu Raplasse üle 15 aasta tagasi,” jätkas ta. Mahlamäele kerkivas A-energiaklassi kortermajas on 30 rõdu või terrassiga korterit. Maja iseloomustavad suured üldalad ja säästlikud lahendused. Päikesepaneelid, vesipõrandaküte ja soojatagastusega ventilatsioon tagavad väga madalad kommunaalkulud. Majja on projekteeritud ka lift.

Projekti autorid on arhitektuuribüroo Ansambel arhitektid Toivo Tammik ja Veiko Vahtrik. Projekteerija on Indrek Karotamm ettevõttest Karotammed OÜ ja ehitaja Mivo Ehitus OÜ.

„Ehitatav korterelamu peaks valmima järgmise aasta kevadel. Loodame, et selle maja valmimisega oleme andnud olulise panuse Rapla ja Rapla maakonna peredele, kes on soovinud parandada oma elamistingimusi kodukandis,” ütles Allikmäe.

Ta avaldas lootust, et korterelamusse asub elama perekondi ka väljastpoolt Raplamaad. Allikmäe lisas, et juba täna on üks pere välismaalt soovinud Raplasse elama asuda ja korteri ostu-müügilepingu sõlminud.

„Tänaseks on 30 korterist müüdud või broneeritud 20 korterit. See näitab veel kord, et Rapla linn vajas sellist korterelamut,” arvas Allikmäe.

Oma tervitussõnad ütlesid ka Rapla vallavanem Meelis Mägi ja volikogu esimees Margus Jaanson. Mahlamäe Kodu on esimene Rapla valla elamuarendustoetuse pälvinud projekt. Toetus loodi just nimelt valda uute elanike meelitamiseks ja kvaliteetsete eluruumide loomiseks. Projektile on vald broneerinud 200 000 eurot toetust.

Pärast sõnavõtte oligi aeg nurgakivi panna. Sümboolne nurgakivi oli tegelikult veekindel silinder, kuhu asetati hoone joonised, Raplamaa Sõnumite ja Rapla Teataja lehed, raha ning asjaosaliste visiitkaardid. Koha leidis see maja sissekäigu juures. Nurgakivi asetasid objektijuht Rain Allikmäe, Rapla vallavanem Meelis Mägi, LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing ja maakler Henel Aava.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare