7.2 C
Rapla
Laupäev, 22 juuni 2024
LisalehtKäsitöölane: Triibuseelikute rikas maailm

Käsitöölane: Triibuseelikute rikas maailm

Anne Ummalas

Pikitriibulisi seelikuid on muuseumitesse antud palju. Kuna elu ja liikumine ja seega külaühiskonna iluideaalid olid muiste seotud kirikukihelkonnaga, võetakse rahvarõivaste piirkonda samuti kirikukihelkonna põhiselt.

Külaühiskonna iluideaalid kujunesid ajaga. Nii kujunesid välja põhimõtted, millised olid lemmikvärvid, kui laiu triipe seelikusse kooti ja kui kirjuks-mirjuks seelikud kujunesid. Ei olnud sugugi erand, et seelikutriipude kokkupanemisel kasutati külas üht hea värvitunnetusega naist, kes mässis soovijatele pirru peale triibustikke ette.

Juuru kihelkond on asunud Harjumaa lõunaservas ja siin on olnud väga ilusad ja maitsekalt kokku pandud triibustikud. Mõned näited toome ka siin välja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare