3.8 C
Rapla
Esmaspäev, 3 okt. 2022
spot_imgspot_img

Juhtkiri: Kiige kiigutamine

Riigikogu opositsioon kiigutab tervise- ja tööministrit Tanel Kiike umbusalduse kiigel – kord ütlevad, et hakkame kohe umbusaldama, siis teatavad, et täna veel ei saa ja homme vist ka mitte, aga varsti on etteheidete tekst koos ja siis teeme ära!
Kõik kolm umbusaldajat – EKRE, sotsid ja Isamaa – on ühel meelel selles, et minister ei ole oma ülesannete kõrgusel. Erimeelsused on esialgu ainult selles, millistest ülesannetest jutt käib. Ühel pool on EKRE, keda on seotud vaktsiinivastaste liikumise toetamisega. Nende fraktsioonijuht Henn Põlluaas püüab päris tõde pisut hägustada ja ütleb, et nii see siiski ei ole: „Me ei ole vaktsineerimise vastu, aga küll nii otsese kui ka varjatud sundvaktsineerimise vastu.” Teises servas seisavad sotsiaaldemokraadid. Nemad on kogu aeg hädas olnud sellega, et reeglid on liiga ebamäärased, korraldus häbematult pehmekäeline ja vaktsineerimistase kahetsusväärselt madal.
Kahe kange vahel õiendab Isamaa, kelle positsioon(id) on pigem udusevõitu. Kuid ühes ollakse üksmeelel: Kiik ei ole koroona tõrjumisega hakkama saanud. Mida päev edasi, seda enam hakkab kogu kampaania sarnanema järjest enam tavalise poliitsõuga, mille eesmärk ei ole midagi oluliselt muuta, vaid lihtsalt olukorda kasutades valimiste eel prožektorikiir endale juhtida.
Tegelikult on COVID-19 kriis jätkuvalt meie kõigi jaoks tõsine mure. Suvekuudel korraks saavutatud meelerahu kõigub taas. On tekkinud mitmeid uusi küsimusi, millele me ise ei oska vastata, aga selgete vastusteta ei saa ka edasi minna. Näiteks kas või see, miks kasvab haigestunute ja haiglaravi vajajate hulgas vaktsineerimiskuuri lõpetanute osakaal ja mida ette võtta, et selle taustal taastada usk vaktsiinide suutlikkusse. Vaevalt, et vastata oskaks keegi ministritest, kuid kriisi olukorras on arutu poliitilist vägikaigast vedada – olge parem lahenduste otsimisel meie kõigi huvides üksteisele toeks.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised