7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Rohelised Sõnumid: Kehtna valla sadakond majapidamist soovib endale mugavat kiirkompostrit

Möödunud kuul hõikas Kehtna vald välja uuringu, millega kaardistati vallaelanike vajadust kompostrite järele. Huvi võimaluse vastu kujunes üle ootuste suureks.
Vald palus endast märku anda kõigil eramajapidamistel ja kortermajadel, kes on huvitatud tasuta kompostrist või biojäätmete konteinerist. Sooviavalduste edastamise tähtaeg oli selle nädala alguses.

Huvi kaardistamise taga oli võimalus taotleda Keskkonnainvesteeringute Keskuselt (KIK) biojäätmete kompostrite ja konteinerite toetust. Kehtna valla keskkonnaspetsialist Aivar Puur ütles, et paari huvilise pärast poleks toetuse taotlemine ilmselt kuigi mõistlik olnud.

Esmaspäeva õhtu seisuga olid endast märku andnud ligikaudu 90 majapidamist ja väiksemat kortermaja. Lõviosa neist olid siiski eramajapidamised, kes olid huvitatud eelkõige kompostritest.

Puur arvab, et kortermajade huvi jäi leigeks ilmselt sellega kaasnevate korralduslike küsimuste tõttu. Konteineri puhul peab jälgima, et kõik elanikud konteinerisse sobivaid jäätmeid panevad ning korraldama selle tühjendamise. Kodumajapidamises vastutab igaüks ise ja ka tekkivale kompostile on lihtne kasutust leida.

Suuremat huvi ongi konteinerite kõrval tuntud just soojustatud ja suletud kiirkompostrite vastu. Puur selgitas, et ilmselt oli asi omajagu selles, et algul reklaamitigi ainult seda võimalust, alles hiljem lisandus ka konteinerite taotlemise võimalus.

Tasub aga teada, et tegemist oli alles esialgse infokorjega ning see ei taga automaatselt kõigile huvilistele soovitud kogumismahutit. Järgmisena esitab vald KIK-ile taotluse toetuse saamiseks. Puur arvab, et otsus lükkub ilmselt järgmisesse aastasse. Ta ei tihka ennustada, kas ja millises mahus toetust saada õnnestub ning seega pole täna ka kindlust, kui paljud majapidamised soovitud mahuti saavad.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised