19.4 C
Rapla
Neljapäev, 19 mai 2022

Kukitemuki: Film “Ivanna elu”: naine külmalt maalt

Arvustus
„Ivanna elu“ 2021
Režissöör: Renato Borrayo Serrano
Osades: Ivanna Yaptune, Yaroslav Yaptune, Yulianna Yaptune

Dokumentaalfilm „Ivanna elu“ ongi täpselt see, mida pealkiri ütleb. See on lähivaade 26-aastase viie lapse üksikema, Põhja-Siberi nomaadi Ivanna ellu. Siitpoolt on vaatepilt ränk, aga selline on igapäevane reaalsus ning sellest ei saa ega tohikski mööda vaadata.
Ivanna sündis ellu keset külma tundrat. Elukohaks pisike putka-mõõtu karpmaja, millest tuul igal hetkel läbi puhub, ja mida sai soovi korral liigutada. Maja istus justkui suurtel suuskadel. Filmi algusvaade on pisut romantiline – Ivanna omaette pisikeses ruumis askeldamas, lapsed paksudes vammustes lume sees möllamas.
Tegelik elu on aga romantikast väga kaugel. Ivanna sünnitas esimese lapse 16-aastaselt. Seejärel sai veel viis otsa, üks neist ei ole enam elus. Laste isa Gena elab omamoodi nomaadielu lastest paarsada kilomeetrit eemal asulas. Ivanna rändab, lapsed, põdrad ja elamine seljas, aga Gena rändab juba märksa tänapäevasemalt, omal kahel jalal, käed taskus, poodi uue viina järele.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised