-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
SisuturundusLEI koodide arv on Raplamaal kasvutrendis

LEI koodide arv on Raplamaal kasvutrendis

SISUTURUNDUS

LEI koodid on Eestis kohustuslikud alates 3. jaanuarist 2018 kõigile juriidilistele isikutele, kes soovivad kaubelda väärtpaberiturgudel. Eriti on kasvanud LEI koodi taotluste arv aga just viimasel aastal. Hetkeseisuga on Eestis kokku üle 13 580 LEI, millest ligi 11 330 on ka hetkel kehtivad. Rapla linnas registreeritud ettevõtetest on LEI kood 72 firmal, millest 64 on aktiivsed.

Mis on LEI kood?

LEI ehk Legal Entity Identifier on 20-kohaline numbritest ja tähemärkidest koosnev kood. See on iga ettevõtte jaoks unikaalne ning seda saab kogu tegutsemisaja vältel vaid korra taodelda. Koodi aegumise korral on võimalik seda uuendada. LEI koodi registreerimiseks tuleb täita LEI koodi taotlus.

LEI kood on oluliseks tuvastusvahendiks finantsturgudel. Nii nagu käib füüsiliste isikute puhul tuvastus isikukoodi alusel, täidab sama funktsiooni ettevõtete puhul LEI kood. Selline süsteem lihtsustab oluliselt info kogumist tehingupartneri kohta ja aitab firmajuhtidel teha faktidele tuginevaid ärilisi otsuseid oluliselt kiiremini ja odavamalt.

LEI koodide süsteemi katuseorganisatsioon GLEIF omab põhjalikku ja pidevalt uuenevat andmebaasi kõigi väljastataud LEI koodide kohta üle maailma. Kogu informatsioon on tasuta ja kättesaadav kõigile. Antud süsteem sai ellu kutsutud, muutmaks finantsturgudel toimuvad tehingud läbipaistvamaks ja, vähendamaks rahalist ja ajakulust tulenevat koormust firmadel. Ainuüksi usaldusväärsete andmete kogumisele kulutatakse igapäevaselt olulisel määral ressursse, mida oleks võimalik tunduvalt efektiivsemalt rakendada.

Tulenevalt suurenenud nõudlusest LEI koodide järele, on nii taotlemise kui ka koodi uuendamise protsess ettevõtetele võimalikult mugavaks muudetud. Eesti ettevõtted saavad LEI korraga tellida kuni viieks aastaks ning enamasti väljastatakse kood ühe tööpäeva jooksul.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare