25 C
Rapla
Reede, 1 juuli 2022
spot_imgspot_img

Käsitöölane: Tehnoloogiaõpetaja Kaire Saagpakk teeb hobikorras viikingiaegseid rõivaid

Kui Raplas oli huviringiOTT, käis Rapla Perenaiste Seltsi Pauliine tegemisi tutvustavate rahvarõivastes naiste seas ringi ka üks natuke teistmoodi rõivastes naine. Kaire Saagpakk kandis viikingiaegseid rõivaid, jäädes nendega ilmselt nii mõnelegi silma.

Muinasaja, täpsemalt viikingiaja moega tegelemine on Kaire jaoks hobi. Kuid ka tema tööelu on huvitav ja paljuski käsitööga seotud. Valtu põhikoolis on ta kolmandat aastat tehnoloogiaõpetuse ja 5.-7. klasside kirjanduse õpetaja ning Kabala lasteaias-põhikoolis on ta samuti tehnoloogiaõpetuse õpetaja.
Kohtusimegi Kairega Valtus, kooli praeguse töökoja juures. Parasjagu oli Kairel ees ajakirja Käsitöö eelmise aasta aprilli-mai number, mille põhjal ta kirjutas siinsele lehele viikingiaegsete rõivaste ajaloost. Ta ütles, et muinasaja riiete kohta on ajaloolastel erinevaid seisukohti, tema aga üritab keskteed leida. Tervet riidekomplekti Eestis säilinud ei ole, ainult fragmente. Parim leid on Kukruse memm, kellel oli väga hästi säilinud ehtekomplekt. Riietest olid säilinud aga ainult fragmendid.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised