-2.8 C
Rapla
Kolmapäev, 8 mai 2024
ArvamusVastuskiri Janar Kirsi ja tema äripartneri vastusele

Vastuskiri Janar Kirsi ja tema äripartneri vastusele

Margus Jaanson, Jaanson ja Ko OÜ juhatuse liige

Lugedes teie kirja, kus te olete läinud väga isiklikuks, pean ma teile vastama ning teie ajakirjandusest kokku korjatud viited ja pealiskaudse hämamise minu isikule ja nimele ümber lükkama.
Ma tõesti ei tunne teid ja seega mul ei ole siiani olnud teie ettevõtte ega teie ettevõtjast sõbra osas mitte midagi isiklikku. Teie kirjast loen välja paraku vastupidist, et kõikides maailma hädades on süüdi Margus Jaanson!
Saan aru, et suuresti on siin teemaks Mahlamäe 10 kinnistu, kuid mitte ainult… Samas nende osas ei võta ametlikke seisukohti Margus Jaanson üksi, vaid selleks on Rapla vallas valitud vallavolikogu ja volikogul on kohaliku elu arengutes otsustusõigus. Margus Jaansonil on aga selles osas oma arvamus ja selle on ta ka erinevalt mõnest teisest volikogu liikmest julgenud välja öelda.
Viitele, et Jaanson ei ole vallavolikogu esimehena leidnud aega 8 kuu jooksul aruteludest osa võtta, vastan ausalt ja otse: tehke asju nii, nagu kõik teised selles avalikus ruumis teevad, siis ei teki sellist tunnet.
Te ründate mind, et ma ei ole midagi elus korda saatnud, räägite minu ettevõtluses osalemise mõttetusest ja viitate Juuru-aegsetele juhtimisvigadele, kuni selleni välja, et te võtate õiguse mind isiklikult solvata kui demagoogi ja paadunud poliitikut!
Ma ei peaks teile seda kirja kirjutama, kuid saan aru, et teiesuguse kultuuri ja eetikaga ettevõtjale tuleb selgeks teha, et maailm ei käi ümber teie.
Minu ettevõtluse taustast, mis algas aastast 1996: AS Jaanson ja Co oli ja on tänaseni seotud minu enda nimega, mis näitab usaldust ja järjepidevust, hoian ma seda ettevõtet kas väiksema või suurema käibega aegade lõpuni. Aastal 2000, mil te sipupükstes olite, oli selles ettevõttes juba tööl 40 inimest ja Raplas esindatud kaubamärk „Sanlux“. Muide, seesama ettevõte rahastas sporti 20 aasta jooksul, oli nii võrkpalli naiskond kui ka meeskond, rääkimata panusest kohalikku kogukonda. Selle ettevõtte maailm on olnud palju suurem, kuid see ei ole selle loo teema.
PS! Stipend OÜ on oma nime muutnud alates asutamisest 2008 mitu korda … ja miks, see on finantsjuhtimise teema, ma jätan selle spetsialistidele. Nii nagu teie viitate, ei pea ka mina kõigest aru saama.
Juuru võetud investeeringutest vee- ja kanalisatsioonitrassidesse olete lugenud kuskilt, kus on OÜ Soval Teenus lõpetamisel antud avalikkusele poolik tõde (igal vee-ettevõttel on investeeringud ja laenud), kuid mind solvate juhtimisvigades.
Teen teile puust ja punaseks: Juurus ehitati vee-, kanalisatsioonitrasse 1,4 kilomeetrit kogu keskasula e Tallinna maantee ulatuses. Samas oli võimalus KIK-i toel saada 85% struktuurfondi vahendeid ja omaosalus oli vaja leida. Kogumaht, millest laenu osa oli 15%, oli 115 000. Võite oma võimekuse piires ise välja arvutada, milline oli laenukulukuse määr tegelikult, kui tagasimakse koos intressidega algas 5 aastat peale laenu väljastamist ja lõpptähtaeg oli 2037 (mis tänaseks ei ole saabunud). Paraku otsustas vald selle ettevõtte likvideerida ja laen tuli sel juhul kas üle anda või ära maksta.
Mis puutub minu teadmistesse või puudujääkidesse kinnisvarast, siis arvan, et see on üks teie probleemi põhjus. Ma ei tea, milline on teie hariduskäik ja teadmised valdkonnast, kuid Margus Jaanson on lõpetanud Tallinna Tehnikaülikooli ärikorralduse kinnisvara juhtimise ja haldamise suunal.
Lõpetan siin ühinemistoetuse 300 000 osas, mis on nii mõnelgi jätkuvalt probleemiks tõusetunud. Küsin, kas see raha läks Eesti vabariigist välja? Rapla vald sai 1600 elanikku juurde, Juuru vallal oli õigus enda eest seista ja seda ta ka tegi. Jällegi on segi aetud Juuru vallavolikogu ja Margus Jaanson, kes sel ajal oli pealegi vallavanem ja selliseid otsuseid vastu ei võtnud. Olen jätkuvalt seda meelt, et kasutasime omavalitsuse õigust olla omavalitsus. Pealegi andsid juhid endale aru, et selle otsuse eest maksavad nad aasta kuupalgaga, mis jäi saamata erinevalt teistest vabatahtlikult liitunud vallajuhtidest. Minu osas oli see 20 000 eurot ja volikogu esimehel tagasihoidlikum.
Edu sulle ja sinu äripartnerist sõbra ettevõtmistes.

2 KOMMENTAARID

Subscribe
Notify of
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
äririsk
27. okt. 2021 19:27

Eks “ärimeeste” lootused luhtusid. Ei tulnud loodetud vallavõimu ja seega ei saagi hoonet vallale rentida. Äririsk realiseerus ja mitte soovitud suunas. Nohh isand Jaanson on nagu ta on, aga tõenäoliselt ta ei keeruta kõnealust hoonet igavesest ajast igavesti vallale rendile. Muideks 6-7 a rendiraha eest saaks tõenäoliselt uue vallamaja.

külamees
4. nov. 2021 06:36

Isand Jaansoni väide et 300000 eurot saamata jäänud ühinemisraha ei olegi midagi võrreldes sellega et Rapla sai 1600 inimest juurde on pehmelt öeldes meditsiinilist uurimist vajav . Küsin vastu et kui Juuru oleks vabatahtlikult ühinenud kas siis oleks 1600 juurukat Rapla jaoks kaotsi läinud? Sellist juhtimisguru ei ole siinpool Peipsit vist ennem nähtud!