14.9 C
Rapla
Reede, 9 juuni 2023
LisalehtRohelised Sõnumid: Keava elanikud ootavad lahendust Vindori tehase müraprobleemile

Rohelised Sõnumid: Keava elanikud ootavad lahendust Vindori tehase müraprobleemile

Kevadel panid Keava elanikud seljad kokku ning tegid ühispöördumise, kus juhtisid tähelepanu mürale, haisule ja lendlevale saepurule, mis kohaliku tehase territooriumilt välja kanduvad.
Aastaid on alevikus tegutsenud männipuidust liiste ja lenge tootev Vindori tehas. Ettevõtet on edukate tulemuste eest esile toodud ja tunnustatud. Tööstusega kaasnevad aga pahatihti erinevad häiringud, mida lähikonnas elavad inimesed taluma peavad. Nüüd ootavad nad nende probleemide leevendamist.

Müra, mille eest pole pääsu
Keava endine külavanem Marko Valgma elab kohe tehase kõrval. Tema maja ja tehase territooriumi vahel on müratõkkevall, kuid lahendust müraprobleemile see toonud ei ole. Valgma ütleb, et on naabrite müraga juba kümme aastat kimpus olnud.
Juba maja ostmise ajal ta teadis, et naabriks on saetööstus. Tollal kaalus ta plusse ja miinuseid ning uskus juttu, et peagi tööstus kaob. Ja kaduski. Kuni tehase ostis endale Vindor ning pani taas tootmise käima. Tookord andis Valgma endast tehase esindajatele märku. „Mul on hea meel, et te toimetate, aga arvestage, et ma olen kohe siin kõrval,” meenutab ta tollaseid mõtteid.
Aastate jooksul on tehas oma tegevust laiendanud ja sellega koos on kasvanud ka tööst tekkiva häiringu suurus. Valgma ütleb poolnaljatamisi ja irooniliselt, et on tehase kõige vastikum naaber.
Lahtiste akendega magamine ja vaiksete suveõhtute nautimine oma koduõues jäävad tema jaoks ainult unistuseks. Tehasest kostev müra on pidev ja häiriv. Sõpru külla kutsudes küsivad nad kohale jõudes, mis „seakisa” taustal kostab.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Maa, ja meremees.
18/11/2021 20:03

vaja saata info 2le vindori toodangu ostjale, et kogukonda mürgitatakse müraga ja kemikaalidega, probleem kaob nõiaväel!

Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused