21.1 C
Rapla
Neljapäev, 18 juuli 2024
LisalehtKoduloolane: Müütiline metsmees Äherdi põllult

Koduloolane: Müütiline metsmees Äherdi põllult

Tänavusel muinsuskaitseameti aastapreemiate jagamisel oli üheks aasta leiu nominendiks aasta alguses muinsuskaitseametile üle antud Äherdi metsmehe kuju. Võitu sellele leiule küll ei tulnud, kuid kajastamist väärt on ta sellegipoolest. Kuju puhul on tegemist pisikese metallist figuurikesega, mis kujutab habemega alasti meest, kellel on üks käsi üles tõstetud. Leiule koostas eksperthinnangu arheoloog Erki Russow. See eksperthinnang annab vastuse kuju vanuse, kultuuriväärtuse, metsmehe motiivi kasutamise ajaloo kohta ja pakub oletusi, kust ja kuidas see kuju maapõue võis sattuda.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare